Zapalil sie centralny zamek !!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zapalil sie centralny zamek !!
Witam kolegow.
Dzisiaj mialem horror w pracy-zapalily sie drzwi od strony kierowcy ,ogien wychodzil spod tapicerki (szooook). Z tego co stwierdzilem po przyjezdzie do domu to byla wina centralnego zamka bo tam sa najwieksze szkody-czyli z zamka zostaly tyko metalowe czesci i wszystko spalone i tu mam pytanie czy jak kupie klamke to czy da rade wymienic wkladke z mojej klamki ,czy jak kupie obojetnie jakis zamek (centralny) z innego golfika to bedzie chodzil i co tam jeszcze jest potrzebne,zeby drzwi normalnie funkcjonowaly,bo tam wszystko jest spalone.
Dzisiaj mialem horror w pracy-zapalily sie drzwi od strony kierowcy ,ogien wychodzil spod tapicerki (szooook). Z tego co stwierdzilem po przyjezdzie do domu to byla wina centralnego zamka bo tam sa najwieksze szkody-czyli z zamka zostaly tyko metalowe czesci i wszystko spalone i tu mam pytanie czy jak kupie klamke to czy da rade wymienic wkladke z mojej klamki ,czy jak kupie obojetnie jakis zamek (centralny) z innego golfika to bedzie chodzil i co tam jeszcze jest potrzebne,zeby drzwi normalnie funkcjonowaly,bo tam wszystko jest spalone.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- speeder
- Użytkownik
- Kontakt:
ale schajczyla ci sie klamka zewnetrzna tez? czy raczej sam zamek? bo jak zamek to kupisz od bele jakiego golfa z centralka. ale pewnie wszystkie kable i wezyki od centralnego tez masz spalone wiec na zamym zamku sie nie skonczy. mozesz wrzucic foto to zobaczymy co sie spalilo i co ci trzeba bedzie kupic
moj mk3 GTI 20 jahre: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=223042&postdays=0&postorder=asc&start=0 zapraszam do oceny i komentowania :)
jeszcze mam maly problem zeby drzwi otworzyc bo z zamka nie zostalo nic tylko troche dzwigienek i wszystkie probowalem ciagnac pchac itd. i nic z tego, co z tym fantem zrobic
klamka sfajczyla sie od temperatury bo mialem wygluszone matami i te maty daly temperaturki (lakier ok)
klamka sfajczyla sie od temperatury bo mialem wygluszone matami i te maty daly temperaturki (lakier ok)
Ostatnio zmieniony ndz kwie 26, 2009 22:27 przez keta, łącznie zmieniany 1 raz.
- speeder
- Użytkownik
- Kontakt:
a dostales sie wogole tam do srodka drzwi ze widac ten zamek? jak tak to sprobuj popchac taka blaszke, ktora wystaje jakby do gory pionowo, ona jest normalnie polaczona z klamka. moze nie dasz rady otworzyc bo zamek jest zamkniety? jak cos ci zostalo z klamki zewnatrz to sprobuj przekrecic kluczykiem w lewo i wtedy probowac otwierac drzwi
moj mk3 GTI 20 jahre: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=223042&postdays=0&postorder=asc&start=0 zapraszam do oceny i komentowania :)
-
- Użytkownik
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Lukasz_mk2
- Forum Master
-
- Gadatliwa bestia
sam jestem ciekaw co tam sie stalo mialeś farta że tylko drzwi opaliło. widzialem kiedys filmik jak kolesiowi w GTI jadąc nagle coś od str schowka pasażera zakopciło i straszny dym sie wydobywal. Zjechal na bok wyszedl z auta - 1m 45sek z auta zostały zgliszcza. Straż tylko zalała wypalone wnętrze
Ostatnio zmieniony wt kwie 28, 2009 11:55 przez CQ, łącznie zmieniany 1 raz.