immobiliser

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
aster
Mały gagatek
Mały gagatek

immobiliser

Post autor: aster » sob kwie 25, 2009 16:09

Witam wszystkich.
Poszukuję takiego ustrojstwa do mojego immobilisera. Kupiłem samochód z jednym kluczykiem i jednym czipem, kluczyk dorobiłem ale boję się że jak zgubię tego czipa to pupa blada i nie odpalę auta. Może ma ktoś coś takiego na zbyciu. I druga sprawa, czy da się wogóle zakodować takiego czipa z innego immo tak aby gadał u mnie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » sob kwie 25, 2009 16:46

od innego auta nie bedzie to pasowalo i raczej nie daz rady tego zgrac ze swoim immo
podejzewam ze jest mozliwosc ale trzeba by bylo odzczytac pamiec z immo i jakos dopisac nowa kosc i wiedziec w ktorym miejscu zapisac to we wsadzie
to nie jest fabryczne immo wiec jakby co to mozna to odlaczyc i wtedy po problemie
najlepiej byloby chyba nic nie robic lub zdemontowac to immo lub za miast niego zalozyc jakies wlasnej roboty
ABU nie mial montowanego fabrycznie immo wiec nawet niemasz puszki do niego
co ci odcina to immo -widzialem juz takie immo montoane w en sposob ze odcianlo rozrusnik i dalo rade odpalic auto na pych
Ostatnio zmieniony sob kwie 25, 2009 16:51 przez agrala, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
aster
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: aster » sob kwie 25, 2009 18:40

U mnie jest tak że, jak nie odblokuje go czipem, wsadzę i przekręce kluczyk to nie kręci wogóle rozrusznik. Czy idzie samemu zdemontować ten immobiliser czy raczej trzeba do elektryka jechać?

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » sob kwie 25, 2009 19:12

oczywiscie ze da rade to zrobic samemu
po kablach od czujnika dojdziesz gdzie jest centralka i dalej po kablach dojdziesz co odcina
sprawdz czy d rade go na pych odpalic
jezeli tak to sprawa jest prosta
moze byc to taki immo ze odcina kilka urzedzen

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”