zmiana biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zmiana biegów
witam!!! Mam taki problem ciezko mi wchodzi 2 bieg tzn na niskich obrotach tak do 3 tys jest w miare ok ale i tak nie bardzo a powyzej tych 3 tys obr jest ciezko i trzeba bardzo pomału albo wbijac jakby na 2 razy raz odibje i poprawic, oraz tez jest problem z 5 biegiem czesto nawet nardzo czesto prawie regularnie nie wchodzi za pierwszyma nawet 2 i 3 razem tylko musze dac na chwile na 4 bieg np na 5 sekun i probwac i czasami tak po kilka razy, ale zauwazylem ze jak go przeciagnena 3 i 4 biegu tak ponad 3-4 tys obr to wtedy wchodzi dobrze od razu powiedzcie mi co to moze byc czyzby juz skyrznia? czy moze jakieś drobne rzeczy np sychnronyzator pozdro yo
Ostatnio zmieniony sob kwie 18, 2009 01:27 przez smaku, łącznie zmieniany 1 raz.
smaku
- Paweł Marek
- V.I.P.
co to ma do LPG, przenoszę na ogólny techniczny.
Co do biegów: najpierw do oględzin wszystkie elementy plastykowe i gumowe zewnętrznego mechanizmu zmiany biegów. Część z nich jest pod lewarkiem, część przy skrzyni. Wszystkie są łatwe do dostania niektóre solo inne w zestawach. Ktoś musi ci pomóc to ocenić.
Co do biegów: najpierw do oględzin wszystkie elementy plastykowe i gumowe zewnętrznego mechanizmu zmiany biegów. Część z nich jest pod lewarkiem, część przy skrzyni. Wszystkie są łatwe do dostania niektóre solo inne w zestawach. Ktoś musi ci pomóc to ocenić.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.