Rozrusznik w automacie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

emtec
Nowicjusz
Nowicjusz

Rozrusznik w automacie

Post autor: emtec » pt kwie 17, 2009 11:55

Witam.

Przymierzam sie do wymiany rozrusznika ew. regeneracji (ciezko i glosno kreci i prawdopodobnie rozladowuje szybko akumulator). Mam 2 pytania:
1. Czy rozrusznik w wersji ze skrzynia manual a automat rozni sie czy jest identyczny?
2. Czy sposob demontazu i montarzu rozrusznika w automacie jest taki sam jak w manualu?

Jesli ktos mial do czyniania z automatem albo zna sie na temacie prosilbym o podpowiedz jak sie do tego zabrac. Kanał posiadam ale niewiem czy to takie proste. Znalazlem jeden temat na forum dot. demontazu w automacie ale posiadam rowniez kilka opisow gdzie nie sprecyzowano czy to manual czy automat i opisy troche sie roznia.

Awatar użytkownika
fifel
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Re: Rozrusznik w automacie

Post autor: fifel » pt kwie 17, 2009 13:11

emtec pisze:Witam.

Przymierzam sie do wymiany rozrusznika ew. regeneracji (ciezko i glosno kreci i prawdopodobnie rozladowuje szybko akumulator). Mam 2 pytania:
1. Czy rozrusznik w wersji ze skrzynia manual a automat rozni sie czy jest identyczny?
2. Czy sposob demontazu i montarzu rozrusznika w automacie jest taki sam jak w manualu?

Jesli ktos mial do czyniania z automatem albo zna sie na temacie prosilbym o podpowiedz jak sie do tego zabrac. Kanał posiadam ale niewiem czy to takie proste. Znalazlem jeden temat na forum dot. demontazu w automacie ale posiadam rowniez kilka opisow gdzie nie sprecyzowano czy to manual czy automat i opisy troche sie roznia.
Ja moge powiedziec tylko tyle, ze rozrusznik w automacie montowany jest jakby za silnikiem, a w manualu przed silnikiem i z tego co wiem sa to rozne rozruszniki.
Generalnie z automatu ciezej rozrusznik wyjac ale skoro posiadasz kanal to powinienes dac rade.
Wiecej na ten temat moglby powiedziec kolega MiSzOn, ktory robil swapa z automata na manual, ale z tego co mi mowil to rozrusznik musial chyba wymieniac.

[img]http://i5.photobucket.com/albums/y182/johnnie_oo/zakaz-1.jpg[/img]

wojtas4589
Wamia Mazury
Auto: Golf V
Silnik: BKC
Kontakt:

Post autor: wojtas4589 » pt kwie 17, 2009 14:13

wiem że rozruszniki są napewno inne, ale czym sie różnią to nie pytaj bi nie wiem :helm:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”