Mocowanie przedniego waskiego zderzaka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Goofi
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Mocowanie przedniego waskiego zderzaka

Post autor: Goofi » ndz wrz 25, 2005 20:09

Witam,

Dzis zrobilem male kuku mojej bejbe :grrr: na dzialce manewrujac zachaczylem o drzewo i... urwalem przedni zderzak :(
Mam maly slad na blotniku z lewej strony i przy migaczu na pasie troche sie odgielo do przodu, ale to poprawilem mlotkiem. W zderzaku po lewej stronie ulamal sie kawalek od mocowania w srodku z brzegu. Zderzak zalozylem i sie jakos trzyma, nawet dojechalem do domu i go nie rozjechalem, na szczescie sie nie zsuwa, ale boje sie, ze moze odleciec na jakis wertepach/dziurach :grrr:

W ktorym miejscu jak jest on zamocowany poza bocznymi mocowaniami na blotnikach w ktore sie go wsuwa :?: przygladalem sie, ale nic konkretnego nie znalazlem, zadnej sruby :chytry:

greg

Post autor: greg » ndz wrz 25, 2005 22:26

wąski zderzak jest przykręcony 2 uchwytami prostopadłymi do zderzaka, a one do podłużnic - śruby zobaczysz od spodu auta - o ile mnie pamięć nie myli to w pasie przednim masz takie otwory nawet żeby te śruby wukręcić.

dukem
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: dukem » pn wrz 26, 2005 11:27

Sa otwoty od spodu- nawet je widac jak sie nachylisz i przewaznie sa zaslepione gumowymi korkami...wklada sie tam klucz i po odkreceniu zderzak sie wysuwa do przodu

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”