Przegladalem tematy i nic nie moge sie doszukac co by bylo tak jak u mnie.
Nie wiem za co sie wziasc?czuujnik halla ? cewka? a moze komp?
Golf normalnie odpalil pojechalem do sklepu,i jak wsiadlem z powrotem to nie zapalil.
Przekrecam kluczyk kreci normalnie jak powinien ale nawet nie pyrknie,tak jakby nie bylo iskry.pompe paliwa slychac i czuc paliwo.Nie wiem co wymienic na poczatku? Dodam ze swiece sa nowe,kopólka i palec.Doczytalem sie w innym temacie ze jezeli czujnik halla jest sprawny to nawet jak nie chce odpalic to obrotomierz powinien sie ruszyc mimo to,i poszedlem sprawdzic dzis i wskazówka obrotka stoi bez ruchu na "0".A dzwonilem do sklepu i mi krzykneli cene 700zl ,a nie chce kupowac tak z bomby zeby sie nie okazalo ze to co innego.Rozmawialem tez z kolezka ktorego namiar znalazlem na forum i mówi zeby cos zobaczyc na VAG'u to silnik musi pracowac :/
Moze ktos tak juz mial,??nie wiem co robic??
Kreci a nie zapala
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- daro81
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf 3 GTI, Karmann Ghia
- Silnik: AQN
- Kontakt:
Kreci a nie zapala
nisko,szeroko,szybko
https://www.facebook.com/pg/VWolfGarage/posts/?ref=page_internal
https://www.facebook.com/pg/VWolfGarage/posts/?ref=page_internal
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
najlepiej jakbyś podmienił cewkę zapłonową (nowa 120zł TEMIC)
jeśli pampa pracuje podczas kręcenia rozrusznikiem to hall jest ok
jeśli pampa pracuje podczas kręcenia rozrusznikiem to hall jest ok
Ostatnio zmieniony pn kwie 06, 2009 21:03 przez norek111, łącznie zmieniany 2 razy.
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
- Auto: Bora
- Silnik: AQN
problem w tym, że u Ciebie są niejako dwa takie czujniki... jeden w aparacie i drugi od położenia/prędkości wału. ktoś tu już miał taki problem z tym drugim i musiał go wymienić ale raczej nie za 700 PLN.daro81 pisze:czuujnik halla ?
Podmień na początek cewkę jak koledzy wcześniej pisali, na próbę od kumpla, 5 min roboty..
The quieter you become, the more you are able to hear...