1.6 Problem z gaznikiem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Powertec
Nowicjusz
Nowicjusz

1.6 Problem z gaznikiem

Post autor: Powertec » pt kwie 03, 2009 13:06

Witam

Mam taki problem. kupiłem golfa mkII z 1986r silnik 1.6 . Jest wsadzony jakiś inny gaźnik właściciel mówi ze z jakiegoś Audika bo mu mniej na nim palił :chytry: . Tyle ze nie ma w nim ssania a obroty lekko falują. W garażu znalazłem gaźnik Pierburg 2E i WŁAŚCICIEL TWIERDZI ze taki właśnie był tam oryginalnie .

Ale właśnie tego nie jestem pewien czy nie był tam czasem Pierburg 2EE ?

Ma to znaczenie bo do regeneracji chce go oddać a szkoda regenerować nie ten gaźnik co trzeba :)

Pozdro i z gory dzieki za odpowiedz :hmm:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt kwie 03, 2009 13:38

dowiedz się typu silnika z numeru na bloku, ew. daj fotki silnika z założoną oraz ze zdjętą obudową filtra i tego gaźnika cio masz. Bo 1.6 mogły mieć gaźnik Pierburg 2E2 zwykły lub 2EE elektroniczny. W tym roczniku pierwszy jest bardziej prawdopodobny.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Powertec
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Powertec » pt kwie 03, 2009 14:14

Heyka

Numer silnika RF002893 53kW\72kM Czyli by sie zgadzalo z dowodem a znalazlem rozpiskę i powinien być tam Pierburg 2E2

Jeszcze tylko wasze potwierdzenie i szukam takiego do regeneracji :grin:

Pozdro

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt kwie 03, 2009 14:17

Zgadza się. Potrzebujesz Pierburga 2e2.
Z tym że jedna rzecz. Może wcale nie portrzeba innego gaźnika niż masz teraz od Audi, a falowanie to kwestia regulacji. Cjhodzi o to że wykosztujesz się na regenerację lub kupno gaźnika, a i tak nic z tego nie będzie jeśli nie znajdziesz speca który go wyreguluje na samochodzie. Więc mozę próbuj z tym co masz?

[ Dodano: Pią Kwi 03, 2009 2:19 pm ]
I szukaj gaźnika od 1.6 , bo od 1.8 ma cieńsze dysze i bedzie słabszy silnik. Taki od 1.8 nie ma literki na końcu numerka nabitego z boku pokrywy.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”