Zaślepka w bloku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zaślepka w bloku
Witam. Kupiłem niedawno golfika drugiej generacji z silnikiem, jak podejrzewam, od golfa I cabrio. Mój problem jest następujący. Koleś od którego kupiłem golferka lał do niego wodę zamiast płynu i wywaliło mi zaślepkę w bloku, zrobiła się w niej dziura. Nie potrafię starej wyciągnąć ani nawet nabić nowej tym bardziej że dostęp do niej jest niesamowicie trudny. Zakleiłem to poxipolem i przez chwilę było dobrze ale podczas jazdy próbnej puściło. Czym to można zakleić? Powiem też że musi to być dobrze zrobione ponieważ autkiem ma jeździć moja mama która dopiero robi prawko i nie ma bladego pojęcia o autach. Z góry wielkie podziękowania za wszelką pomoc. Silnik 1.6 benzyna na gaźniku.
Ostatnio zmieniony czw kwie 02, 2009 21:43 przez kamilos22, łącznie zmieniany 1 raz.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
prezesso pisze:zaślepka powinna wejść na wcisk, lecz wcześniej powinna być lekko spłaszczona, potem wciskać ją klejąc dodatkowo czerwonym silikonem (to jest moje zdanie)
[url=http://images42.fotosik.pl/92/0aaa1e1e407dd90em.jpg]Obrazek[/URL]
Spróbuję nabić jedną na drugą i dam znać co to dało. A poza tym wydaje mi się że ta zaślepka wchodzi odwrotnie niż na rysunku.