Wskaźnik poziomu paliwa- problem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wskaźnik poziomu paliwa- problem
witam potrzebuje pomocy, mianowicie wskaźnik paliwa przy wlączonym zaplonie nie opada ponizej czerwonego pola nawet jak jest pusty zbiornik (rezerwa) przezto braklo mi paliwka a jak zalalem 10 litrow to podniosla sie ponad rezerwe tak jak bym mial z 1/3 baku ( czyli zawsze mam ponad rezerwe, a w baku pustynia) dodam ze jerzdze na gazie i boje sie o pompe.
Re: Wskaźnik poziomu paliwa- problem
cholera wie co jest temu wskaznikowi,ale narazie zalej wiecej zupy.maniek128 pisze:witam potrzebuje pomocy, mianowicie wskaźnik paliwa przy wlączonym zaplonie nie opada ponizej czerwonego pola nawet jak jest pusty zbiornik (rezerwa) przezto braklo mi paliwka a jak zalalem 10 litrow to podniosla sie ponad rezerwe tak jak bym mial z 1/3 baku ( czyli zawsze mam ponad rezerwe, a w baku pustynia) dodam ze jerzdze na gazie i boje sie o pompe.
passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r
- czykryszard
- Mały gagatek
powszechnym jest, że wskaźniki paliwa w mkII to indywidualiści i każdy ma swoje życie, no ale twój przypadek to lekkie przegięcie z jego strony...
jak to jest? on dochodzi do rezerwy, nie przekracza jej i od razu kończy się paliwo, czy dochodzi do rezerwy, jeździsz jeszcze jakiś czas a on nie opada niżej?
ja bym się za bardzo tym nie przejmował, tym bardziej, że jeździsz na gazie.
zalej mu tak z 15 litrów od pustego, żeby pompa nie chodziła na sucho i jeździj spokojnie...
pozdro.
jak to jest? on dochodzi do rezerwy, nie przekracza jej i od razu kończy się paliwo, czy dochodzi do rezerwy, jeździsz jeszcze jakiś czas a on nie opada niżej?
ja bym się za bardzo tym nie przejmował, tym bardziej, że jeździsz na gazie.
zalej mu tak z 15 litrów od pustego, żeby pompa nie chodziła na sucho i jeździj spokojnie...
pozdro.