Problem przy odpalaniu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

SebastianW

Problem przy odpalaniu

Post autor: SebastianW » wt wrz 20, 2005 14:43

Ostatnio zauważyłem dziwny problem przy odpalaniu. kiedy auto się nagrzeje i zgaszę silnik nie moge go ponownie odpalić. Oczywiście po jakims czasie załącza ale doprowadza mnie to do furii. Na gazie jeżdzi i nie mam żadnych problemów, a próbowałem kiedyś na benzynie i mi zgasł. Dodam, że bak był pełen. Mechanik wymienił mi aparat zapłonowy i przewody ale nic nie pomogło. Nie mam pojecia co może już byc przyczyną. Doradźcie co z tym mozna zrobić.
Z góry dzieki

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » wt wrz 20, 2005 15:27

Napisz może jaki masz silniczek - to będzie pomocne

SebastianW

Post autor: SebastianW » wt wrz 20, 2005 15:43

Motorek jest 1.6 a oznaczenie silnika ABU

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » wt wrz 20, 2005 15:47

Ja bym podpiął pod VAGa i zobaczył czy jakiś błędów nie ma, bo jak układu zapłonowego jesteś pewien to może być cos z mieszanką nie tak

SebastianW

Post autor: SebastianW » wt wrz 20, 2005 15:54

Ktoś mi podpowiedził że to może byc wina pompki paliwowej, ale słychać że pracuje. Czy jest możliwe że nie podaje wystarczającej ilości ?
A może to być również filtr paliwa??
Mam zamiar go wymienić w tym tygodniu jak tylko znajde trochę czasu.

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » wt wrz 20, 2005 16:04

SebastianW pisze:Ktoś mi podpowiedził że to może byc wina pompki paliwowej, ale słychać że pracuje. Czy jest możliwe że nie podaje wystarczającej ilości ?
A może to być również filtr paliwa??
Mam zamiar go wymienić w tym tygodniu jak tylko znajde trochę czasu.
Hmmm filtr i pompka paliwa to by według mnie były możliwe ale gdyby Ci gasło albo przerywało podczas normalnej pracy silnika, a tu problem jest inny - nie chce zapalić ciepły silnik - tak działoby się na przykład gdyby wtryskiwacz na ciepłym silniku dawał Ci taką sama dawkę paliwa jak na zimnym silniku - wtedy przy takiej mieszance bogatej rozruch byłby cokolwiek kłopotliwy

danielsku

Post autor: danielsku » wt wrz 20, 2005 16:08

kolega ma racje - albo czujnik temp a najszbcej sonda lambda oszukuje bo jezdzisz na lpg...

SebastianW

Post autor: SebastianW » wt wrz 20, 2005 16:22

Ale gasnie mi zupełnie podczas pracy silnika na benzynie.
Odpalam auto i zostawiam na benzynie nie przełączając na gaz i również mi gaśnie po kilku minutach, nawet jeśli jest jeszcze zimny silnik.
Co powiecie na to?
Dla mnie to dziwne

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » wt wrz 20, 2005 16:27

No więc pora uściślić - gaśnie Ci tylko przy odpalaniu na ciepłym silniku czy też przy innych okazjach???

SebastianW

Post autor: SebastianW » wt wrz 20, 2005 17:04

OK
Wiec jak juz pisalem wczesniej ktoregos dnia postanowilem sprawdzic go na benzynie. Przejechalem jakies 5km i samochod mi zgasl. W pierwszej chwili myslalem ze to brak benzyny, ale jak sie okazalo benzyna byla. Odczekalem jakis czas i auto odpalilo i pojechalem dalej ale juz na gazie. Wiec nie odpala mi jak jest cieply i nie pracuje na benzynie.

micello
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: micello » wt paź 11, 2005 22:33

Cześć wszystkim.

Podepne sie do tematu bo pewnie wiekszasc tu ma gaz:))
Wiecie moze jak mozna palic samochod na gazie w przypadku kiedy skonczylaby sie benzyna? Mam instalacje (chyba lovato) w ktorej do sterowania mam tylko jeden guzik z literą G :)) Podobno sie go przytrzymuje podczas palenia i bierze gaz zamiast paliwa, u mnie to niestety nie działa. Moze ktos wie?

Pozdrawiam
Michał

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
...::: MK4 1.9, 115KM :) :::...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”