wycieraczki.. głupieją manetka czy cos innego?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
VwMaly
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

wycieraczki.. głupieją manetka czy cos innego?

Post autor: VwMaly » ndz mar 29, 2009 16:10

witam mam problem ostatnio jak włączę wycieraczki na najwolniejsze obroty to chwile chodzą normalnie potem chodzą szybciej jakby na 2 biegu czasami znowu zaczną normalnie działać czyli działają na 1 biegu, a jak działają jakby na 2 i chce je wyłączyć to zostają na tym poziomie co są nie wracają się na dól co to może być? czy nawala jakis przekaźnik czy manetka? z góry dzieki..

Mój Golf II GTD
viewtopic.php?f=87&t=231774

Obrazek

KUPIĘ PŁOTY DO BBS RS

Awatar użytkownika
webster1987
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: webster1987 » ndz mar 29, 2009 19:49

Witam
nie jestem ekspertem ale kiedyś miałem podobny problem... wycieraczki zostawały w pozycji gdzie akurat były w momencie wyłączania i nie działała mi opcja czasowej pracy... naprawiłem to wykręcając silniczek wycieraczek, przy nim jest jakby "sterownik" (do niego przymocowany jest mechanizm wycieraczek)... rozkręcając ten okrągły "sterownik" zobaczysz odstające blaszki, one pewnie nie łączą i dlatego wycieraczki źle pracują. wystarczy je odgiąć tak by lepiej dolegały do ścieżek i powinno wystarczyć ( można je trochę przesmarować jakimś smarem).
Trochę niejasno to wytłumaczyłem ale jak już wyciągniesz silniczek wszystko będzie raczej jasne...
Uprzedzam że będzie przy tym trochę grzebania bo dostęp jest delikatnie mówiąc ograniczony. regenerowałem to u siebie już ponad pół roku temu i do tej pory wszystko jest ok. :okej:

Proszę mnie poprawiać jeśli coś pomieszałem...

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: edzio » ndz mar 29, 2009 20:08

Dokładnie ,problem ze stykiem w silniku.

Awatar użytkownika
VwMaly
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: VwMaly » ndz mar 29, 2009 20:36

dziękuje panowie..

Mój Golf II GTD
viewtopic.php?f=87&t=231774

Obrazek

KUPIĘ PŁOTY DO BBS RS

Zablokowany