kąt pochylenia kół

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lechu73
Nowicjusz
Nowicjusz

kąt pochylenia kół

Post autor: lechu73 » pt mar 27, 2009 22:15

Witam.Czy ktoś z kolegów podpowie czy muszę ustawiać kąty kół po wymianie osłony przeg.zewnetrz. odkręsony został wachacz 3 nakrętki sworznia dolnego Golf V.

Karol G60
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Karol G60 » pt mar 27, 2009 22:20

jesli otwotry sa wzdłużne w wachaczu jak w MK4 to najlepiej byłoby w stare odznaczpone miejsce przykrecic sworzen i sprawdzi kat i zbieznosc... jesli otwory sa na styk z włozona w nie sróbami to nie ustawia sie.. zbieznosc nie powinna ulec zmianie...

lechu73
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lechu73 » pt mar 27, 2009 22:27

otwory nie są wzdłużne tylko okrągłe i tak mi się wydawało że nie trzeba ustawiać ale mam wrażenie że lekko ściąga do prawej po wymianie.

Karol G60
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Karol G60 » pt mar 27, 2009 22:32

to wczesniej nie sciagało? sprawdz powietrze w kołach.. i dla pewnosci zbierznosc.. tylko to niestety kosztuje... jak masz gdzie to podnies auto do góry zeby oba koła były w równej odległosci opd ziemi i sprawdz przykładajac do boku tarczy hamulcowej poziomice i zobacz czy oczko jest w takiej samej pozycji z obu stron kół( oczko z jednej i z drugiej ma albo byc bardziej albo do wewnatrz albo do zewnatrz.. ) wtedy katy sa ok i musisz jak chcesz sprawdzic zbierznosc..

lechu73
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lechu73 » pt mar 27, 2009 22:43

Nie wiem czy poziomica da prawidłowy obraz sytuacji tu chodzi o odkręcenie wachacza i włożenie go w te same miejsce ciśnienie jest ok. mam tu nawet system kontroli ciśnienia.Wmk5 otwory są okrągłe nie tak jak np. mk3 ale mam wątpliwości.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”