Szarpie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Cyku
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Szarpie

Post autor: Cyku » pt mar 27, 2009 16:44

Witam... Przejrzalem kilka tematow zwiazanych z szarpaniem, ale nikt nie opisywal tego co zauwazylem u siebie... Podczas jazdy, czy to zimny czy to cieply, silnik zaczyna szarpac, czasem mniej, czasem bardziej i gdzies z okolicy licznika slysze jakies pstrykniecie w momencie kiedy sie zaczyna ta cala szopka... Cos jak wtedy gdy przekrecam kluczyk, lub (mam jakies dziwne zabezpieczenie przed kradzieza, cos jakby odciecie zaplonu, ale auto normalnie odpala jak sie tego nie wylaczy, tylko sie zamula) jak wylaczam zabezpieczenie przed kradzieza ;/ Ostatnio wymienialem przeplywiomierz i mechanik stwierdzil ze jest juz ok, mowil tylko ze sonda nie chodzi w pelnym zakresie, ale poki co jeszcze pojezdze.
Bede wdzieczny za wszelkie sugestie :P

All ®ight`s reserved by ©yk

Awatar użytkownika
wolfzan
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: wolfzan » pt mar 27, 2009 16:47

Podstawowa sprawa: jaki silnik?

Cyku
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Cyku » pt mar 27, 2009 17:14

2.0 8V amerykanska wersja, co do oznaczen, musialby mnie ktos uswiadomic gdzie ich szukac na silniku :P
Silnik ABA z tego co sie dopatrzylem na bloku :) NIkt sie nie spotkal z taka usterka?
Ostatnio zmieniony sob mar 28, 2009 16:22 przez Cyku, łącznie zmieniany 1 raz.

All ®ight`s reserved by ©yk

wasil110
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wasil110 » wt lip 07, 2009 10:40

KOLEGO NAPISZY CZY TO OPANOWAŁES BO U MNIE TO SAMO SZARPIE NA GAZIE I NA BENZYNIE DODATKOWO NA BENZYNIE ZAPALA SIE CHEK CZY ZIMNY CZY CIEPLY TO TO SAMO ALE NIE ZAWSZE NIERAZ PRZEJADE 20 I NAWET NIE SZARPNIE A NIERAZ TYLKO ODPALE I JUZ SIE ZACZYNA

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”