Brak postojówek kierunkowych bez kluczyka, z kluczykiem są

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
DJ_Mouse
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Brak postojówek kierunkowych bez kluczyka, z kluczykiem są

Post autor: DJ_Mouse » pt mar 20, 2009 15:18

Witam.

Otóż do rzeczy, w moim mk1 już chyba od początku nie miałem postojówek kierunkowych (bez kluczyka po ustawieniu wajchy w prawo lub w lewo mamy prawy lub lewy postój), ale wczoraj zauważyłem że kiedy kluczyk jest na zapłonie to razem z kierunkami zapalają mi się te postoje, tak więc działają tylko nie wtedy kiedy potrzeba.

Miał ktoś podobny problem, lub domyśla się jak go rozwiązać? nie wiem czy było tak wcześniej kurde nie pamiętam, ale pewnie tak, tylko nie zwróciłem na to uwagi... :)

Za wszelkie sugestie będe wdzięczny. Pozdrawiam, Mariusz.

VW GOLF mk1 81' 1.8T AGU ++
SEAT TOLEDO 1M 01' 1.9 TDI ARL 150KM

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » pt mar 20, 2009 18:03

Wydaje mi się, ale na 100% to zawsze tylko "na żywo", że jest coś pomylone w instalacji: albo uszkodzona i nie łączy kiedy trzeba kostka stacyjki albo nie do tego modelu. To właśnie kostka stacyjki podaje prąd na przełącznik postojówek w manetkach i jeśli działają prawidłowo prawa/lewa ale nie wtedy gdy potrzeba - to kostka.
Inna możliwość to ktoś pobrał napięcie dla przełącznika nie z tego co potrzeba kabla (ma być szary ze styku P stacyjki)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”