Witam mam Golfa III ze wspomaganiem , podczas maksymalnego skrętu kół na wolnej pedkości słysze głosny pisk w okolicy kół, czytałem jeden z powyzszych postów i tam zwróciliscie uwage na sam układ kierowniczy ale u mnie sam dzwiek wyraznie wychodzi z okolicy zawieszenia /silnika jak z lewej i prawej strony (w zaleznosci od skrętu), pomocy bo nie wiem jak sie za to zabrac
wielkie dzieki
problem ze wspomaganiem- piszczenie układu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
przy wspomie nie powinno się kręcić do oporu. Jak stoisz przekręć do oporu przy podniesionej masce - druga osoba *#cenzura#*. Wg mnie to powinien być pasek. Jeśli piszczy coś w kołach w czasie jazdy a nie na postoju to mogą to być łożyska, klocki o tarcze itd. Ale najpierw musisz wykluczyć że to pasek a więc skręć na postoju - słychać - pasek - nie słychać to coś w kołach.
dziekować ;)
Myslałem o pasku i też kumpel zwócił mi uwage na to ale wydaje mi sie to troche dziwne poniewaz jakis czas temu pasek był zmieniany a i przed wymiana i po było tak samo ale sprawdze -wielkie dzieki za pomoc