ktory czujnik to czujnik od cisnienia oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ktory czujnik to czujnik od cisnienia oleju
jak w temacie , nie swieci mi kontrolka cisnienia oleju i ktos mowil ze padl czujnik i nie wiem ani jak ,ani ktory to czy w glowicy czy moze przy filtrze ,jak to sprawdzic
1.8 GX 90 koni
[ Dodano: 15 Mar 2009 22:54 ]
[ Dodano: 15 Mar 2009 22:54 ]
a skad pewnosc czy to aby kontrolka uszkodzona , badz przewod ?dziejo pisze:na zalączonym zapłonie dotknij przewód (z czujnika w głowicy ) do masy np głowicy kontrolka się powinna zaświecic (jak jest sprawna )w glowicy czy moze przy filtrze ,jak to sprawdzic
Ostatnio zmieniony pn mar 16, 2009 10:54 przez esio10, łącznie zmieniany 1 raz.
kolego to wszytko mozna sprawdzicesio10 pisze:a skad pewnosc czy to aby kontrolka uszkodzona , badz przewod ?
ps.
na przyszłosc wpisz oznaczenie silnika w profil albo w temat wtedy nie bedzie pytan tego typu jaki silnik (wbrew pozorom to wazna informacja )
Ostatnio zmieniony pn mar 16, 2009 00:26 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
dziejo pisze:kolego to wszytko mozna sprawdzicesio10 pisze:a skad pewnosc czy to aby kontrolka uszkodzona , badz przewod ?miernik do reki a jak nie to kawałek przewodu i zarówka
chyba wiesz na jakiej zasadzie działa ten czujnik ? bez cisnienia sprawny czujnik podaje sygnał na masę i zaswieca się kontrolka po osiagnieciu odpowiedniego cisnienia rozwiera się i gasnie kontrolka
ps.
na przyszłosc wpisz oznaczenie silnika w profil albo w temat wtedy nie bedzie pytan tego typu jaki silnik (wbrew pozorom to wazna informacja )
dzis sie bawilem z kabelkami , wzialem wypiałem wtyk przy liczniku i zauwazylem ze z czujnika przy glowicy idzie jakis kabelek i z czujnika przy filtrze - zbadalem czy kabelki sa OK i wyszlo ze sa Ok zarowno jeden jak i drogi - nie maja przebicia ,dioda tez jest ok z kontrolki ladowania i cholera nie wiem czemu mi to nie dziala nadal :/ w sensie nie wiem jak to sprawdzic. skoro dioda jest OK i kabelki tez sa OK a przy zalaczonym zaplonie ale nie uruchomionym silkiu kabelek odepne z czujnika i przyloze do masy to nie swieci