Problem z kierunkami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
bandit_600
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Problem z kierunkami

Post autor: bandit_600 » ndz mar 08, 2009 18:10

Witam wszystkich. Mój kuzyn posiada golfika i ma problem z kierunkami tzn włącze lewy bądź prawy włączają sie wszystkie tak jak przy awaryjnych. Autko pochodzi z 87r i posiada jeszcze te stare manetki takie cienkie. A wlącznik od awaryjnych ma na desce rozdzielczej koło radia. Bespieczniki zostały sprawdzone , przerywacz też jest na 100%dobry. Jaka może być tego przyczyna ?

Awatar użytkownika
kwietek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: kwietek » ndz mar 08, 2009 18:28

Pewnie zrobiło się zwarcie w przełączniku kierunkowskazów. Miałem coś podobnego pierw poszedł dymek (o dziwo bezpiecznik się nie stopił) potem jak włączałem w którą kolwiek stronę to głupiały.

Awatar użytkownika
bandit_600
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: bandit_600 » czw mar 12, 2009 20:17

Niestety to nie przełącznik kupiliśmy nowy i niestety dalej to samo :grrr: Sprawdziliśmy przerywacz też jest dobry, więc co to może być...

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » czw mar 12, 2009 20:48

najprawdopodobniej masz walnięty nie przełącznik kierunkowskazów , tylko przełącznik awaryjnych , ma zwarcie na stykach lewy - prawy kierunek , wyjmij go tylko z wtyczki i zobacz co sie będzie działo

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”