Problem z zamkiem tylnej klapy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
krxychu
z Dorotką
z Dorotką

Problem z zamkiem tylnej klapy

Post autor: krxychu » czw mar 05, 2009 15:56

Mam mały problemik z zamkiem tylnekj klapy to znaczy po przekreceniu kluczyka i wcisnieciu guzika klapa sie otwiera czyli jest wszystko ok ale... kluczyk mozna wyciagnac w kazdej pozycji , zamek da sie otworzycz czymkolwiek np paznokciem wystarczy ze sie przekreci i juz otwarte. Z poprzedniego tematu dowiedziałm sie ze bedzie to wina bebenka zamka ( który zamiesciłem na foto) Moje pytanie jak mam go wymontować skoro nie ma tam zadnych śrubek ani nic takiego podobmo kluczykiem ale jak kluczykiem jak zamek sie zachowuje jakby go tam nie było czekam na propozycje pozdrawiam

Obrazek
Ostatnio zmieniony czw mar 05, 2009 16:43 przez krxychu, łącznie zmieniany 2 razy.

cementowy_jas

Post autor: cementowy_jas » czw mar 05, 2009 16:02

okrągłą zawleczkę wyjmij i wypchnij bębenek na zewnątrz :P i to chyba tyle z tego co wiem by go wyjąć :D

Awatar użytkownika
krxychu
z Dorotką
z Dorotką

Post autor: krxychu » czw mar 05, 2009 16:09

acha czylki rozumie ze tam jest jakas zawleczka :> bo szczerze mówic jest to ześniedziałe mi nic tam nie widac

cementowy_jas

Post autor: cementowy_jas » czw mar 05, 2009 16:29

to na początek najlepiej spryskaj wszystko WD40, bo nawet jakbyś wyjął zawleczkę to pewnie i tak się zamek nie ruszy

Awatar użytkownika
krxychu
z Dorotką
z Dorotką

Post autor: krxychu » czw mar 05, 2009 18:07

ok dzieki jutro zobacze co mu dolega i dam znac bedziemy dalej myslec na arzie wielkie dzieki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”