Uszczelka głowicy - problem z chłodzeniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Uszczelka głowicy - problem z chłodzeniem
Witam mam problem a mianowicie ucieka mi ciśnienie do układu chłodzenia. Po odpaleniu i odkręceniu zbiorniczka dość szybko przelewa mi się woda tym wężykiem ugóry zbiorniczka wyrównawczego, a gdy przygazuje to poziom płynu opada robi się wir i wywala jeszcze więcej wody tym wężykiem ugóry. Nie ubywa mi oleju ani płynu, tylko troche klekocze czasem zawór ale to chyba nie od tego. Jak myślicie co to może być bo mi sie wydaje że to uszczelka pod głowicą ma jakiś przedmuch. Mój silnik to 1.8 chciał bym wymnienić tą uszczelke sam jeśli to ona, więc może ma ktoś zdj lub filmik jak to wygląda. Mam jakieś pojęcie i wydaje mi się że nie jest to trudne w silnikach vw. Proszę o wasze opinie 
Ostatnio zmieniony śr mar 04, 2009 23:43 przez Ma1447, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak używałem opcji sukaj w google dość słabe wyniki z tego forum wyskoczyły tylko 3 tematy. Przepraszam za to że to nie ten działa ale myślałem że tu można zamieszczać posty o każdym temacie
prosił bym o przeniesienie tematu do działu technicznego
[ Dodano: 04 Mar 2009 22:51 ]
temat znaleziony na forum przepraszam za fatygę
[ Dodano: 04 Mar 2009 23:00 ]
Zabieram się za uszczelke mugł bym prosić o rade jak to zrobić jakieś foto co do silnika 1.8??
[ Dodano: 05 Mar 2009 21:52 ]
I jak mógł bym prosić jak to zrobić samemu jakiś foto opis. Na co zwrucić uwage. I czy moge użyć starych srub czy lepiej nowe kupić??
[ Dodano: 04 Mar 2009 22:51 ]
temat znaleziony na forum przepraszam za fatygę
[ Dodano: 04 Mar 2009 23:00 ]
Zabieram się za uszczelke mugł bym prosić o rade jak to zrobić jakieś foto co do silnika 1.8??
[ Dodano: 05 Mar 2009 21:52 ]
I jak mógł bym prosić jak to zrobić samemu jakiś foto opis. Na co zwrucić uwage. I czy moge użyć starych srub czy lepiej nowe kupić??
Ostatnio zmieniony śr mar 04, 2009 23:46 przez Ma1447, łącznie zmieniany 1 raz.