1.6 16V AZD - jaka skrzynia biegów?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
1.6 16V AZD - jaka skrzynia biegów?
Witam
Prawdopodobnie czeka mnie wymiana skrzyni biegów. Obecnie mam zainstalowaną skrzynię ERT. Nigdzie jednak nie mogę znaleźć takiej regenerowanej, jest za to w ofercie cała masa innych skrzyń do silników 1.6.
Mam pytanie czy do silnika 1.6 16V AZD pasować będzie tylko i wyłącznie skrzynia ERT czy też przy tym silniku stosowane były jeszcze jakieś inne skrzynie?
Z góry dziekuje za udzieloną pomoc w tym temacie.
Prawdopodobnie czeka mnie wymiana skrzyni biegów. Obecnie mam zainstalowaną skrzynię ERT. Nigdzie jednak nie mogę znaleźć takiej regenerowanej, jest za to w ofercie cała masa innych skrzyń do silników 1.6.
Mam pytanie czy do silnika 1.6 16V AZD pasować będzie tylko i wyłącznie skrzynia ERT czy też przy tym silniku stosowane były jeszcze jakieś inne skrzynie?
Z góry dziekuje za udzieloną pomoc w tym temacie.
Niedobre wiadomości ale dzieki za pomoc. Jak nie znajdę regenerowanej to trzeba bedzie pewnie zregenerować tą co mam.jaszczur pisze:pavulon78, niestety sprawdziłem w katalogu i do tego motoru tylko ERT
Ostatnio zmieniony śr mar 04, 2009 14:54 przez pavulon78, łącznie zmieniany 1 raz.
A skoro jesteśmy już przy temacie skrzyń biegów to ile może kosztować całkowita regeneracja skrzynki? Zregenerowane mozna kupić za ok 1200 (przy zdaniu obecnej skrzyni) - 1500 zł.
Czy koszt naprawy starej skrzyni bedzie wyższy? Przeciż Ci co naprawiają skrzynie i sprzedają je za 1500 zł chyba jakoś na tym zarabiają.
Może wcale nie bedzie drożej zregenerować tą co mam niż kupować inną regenerowaną?
Co innego gdy kupić zwykła używkę z rozbitka (sporo tańsze) ale to spore ryzyko że i tak zaraz padnie i bardzo trudno taką dostać.
Czy koszt naprawy starej skrzyni bedzie wyższy? Przeciż Ci co naprawiają skrzynie i sprzedają je za 1500 zł chyba jakoś na tym zarabiają.
Może wcale nie bedzie drożej zregenerować tą co mam niż kupować inną regenerowaną?
Co innego gdy kupić zwykła używkę z rozbitka (sporo tańsze) ale to spore ryzyko że i tak zaraz padnie i bardzo trudno taką dostać.
Dzieki za namiary ale troche daleko od Gdańska zeby tam robić skrzynię 
Zresztą na razie jeszcze nie zapadł wyrok w sprawie skrzyni. W przyszłym tygodniu jadę do magika który na codzień pracuje w ASO w Olsztynie więc może cos poradzi.
Ogólnie to mam problem z wbijaniem 1 biegu jak auto się rozgrzeje. Sporo już nawymieniałem ale zobaczymy co ten koleś z Olsztyna mi powie.
Może wystarczy porzadna regulacja mechanizmu bo skrzynka ani nie szarpie ani tym bardziej nie zgrzyta. Może więc przyczyna jest jakaś prozaiczna.

Zresztą na razie jeszcze nie zapadł wyrok w sprawie skrzyni. W przyszłym tygodniu jadę do magika który na codzień pracuje w ASO w Olsztynie więc może cos poradzi.
Ogólnie to mam problem z wbijaniem 1 biegu jak auto się rozgrzeje. Sporo już nawymieniałem ale zobaczymy co ten koleś z Olsztyna mi powie.
Może wystarczy porzadna regulacja mechanizmu bo skrzynka ani nie szarpie ani tym bardziej nie zgrzyta. Może więc przyczyna jest jakaś prozaiczna.
tyż mam tą skrzynię i czasem ciężko jedyneczka wchodzi 
ehh jo
jakby co napisz co tam bolało Twoją ERT
ja mam znajomego mechanika w Rumi który na codzień robi w ASO.
jakbys chciał namiary to daj cynka na PW

ehh jo
jakby co napisz co tam bolało Twoją ERT
ja mam znajomego mechanika w Rumi który na codzień robi w ASO.
jakbys chciał namiary to daj cynka na PW
Ostatnio zmieniony czw mar 05, 2009 17:06 przez CriSPol, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]CriS[/b]
-
- Mały gagatek
- Kontakt: