Problem z altkiem.....

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
czyzaczek
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Problem z altkiem.....

Post autor: czyzaczek » ndz mar 01, 2009 21:08

Witam kolegów......

Miałem w sobotę taką sytuację...... Jechałem sobie trasą Siekierkowską aż tu w autku zaczęło mi pipać :D, mrygała kontrolka ładowania i wyskoczył napis "GENERATOR WERKSTTAT" (chyba dokładnie tak, z niemieckiego orłem nie jestem)......

Wyłączyłem wszystkie odbiorniki prądu, odbiłem na Józefów i szukałem mechaniora z miernikiem.... Jak już znalazłem, mierzymy ładowanie i 14.4 przy włączonych światłach, dmuchawie, przeciwmgielnych i radiu.... czyli GITES :D Gość stwierdził, że może coś nie łączyło i nawet na piwo nie chciał :pub:

Ruszyłem dalej w trasę i za jakieś 20 km na rondzie usłyszałem huk, szum, coś w tym stylu.... Na ucho wydaje się, że to z alternatora, najprawdopodobniej łożysko (jutro się za to biorę).

Ale z powyższej historii rodzi mi się jedno pytanie...... Czy komputer wyświetlił błąd przez to, że łożysko padało w altku?????
Ostatnio zmieniony ndz mar 01, 2009 21:12 przez czyzaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Life is Ride, Ride is Life!

<b>DIAGNOSTYKA VAG</b> -----POZNAŃ-----Kontakt przez PRIV.

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » ndz mar 01, 2009 21:12

Pokaże błąd np. że to błąd baterii lub zasilania, do tego powinno ci wyświetlić kontrolkę ładowania
Ostatnio zmieniony ndz mar 01, 2009 21:13 przez pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”