Czujnik Halla wysokie napiecie. 2.0 8V GTI, CIEZKI PRZYPADEK

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
chmurapawel
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Czujnik Halla wysokie napiecie. 2.0 8V GTI, CIEZKI PRZYPADEK

Post autor: chmurapawel » sob lut 28, 2009 15:40

Witam! Mam problem, samochod gdy jest cieply przerywa, chodzi nie rowno, zalozylem juz nowe kable, kopulke, palec, sprawdzona cewka, wyczyszczona przepustnica, mechaniok stwierdzol ze jest duze napiecie na wtyczce do czujnika halla 16,7V na zgaszonym silni przyczym akumulator ma 12,4V, mechanik nie wie z kad to napiecie, mowi ze moze byc padniety komputer.Dodam ze jak silnik jest zimny chodzi ok. Co wy na to?
Ostatnio zmieniony sob lut 28, 2009 21:22 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.

Itor
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Re: Czujnik Halla wysokie napiecie. 2.0 8V GTI

Post autor: Itor » sob lut 28, 2009 15:45

chmurapawel pisze:Witam! Mam problem, samochod gdy jest cieply przerywa, chodzi nie rowno, zalozylem juz nowe kable, kopulke, palec, sprawdzona cewka, wyczyszczona przepustnica, mechaniok stwierdzol ze jest duze napiecie na wtyczce do czujnika halla 16,7V na zgaszonym silni przyczym akumulator ma 12,4V, mechanik nie wie z kad to napiecie, mowi ze moze byc padniety komputer.Dodam ze jak silnik jest zimny chodzi ok. Co wy na to?
moze padl regulator napiecia

Awatar użytkownika
chmurapawel
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: chmurapawel » sob lut 28, 2009 16:10

nie na zapalonym silniku jest 14,4 nie zaleznie czy niskie obroty czy wysokie
Ostatnio zmieniony sob lut 28, 2009 16:16 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.

Jarowo
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Jarowo » sob lut 28, 2009 19:31

chmurapawel pisze:Witam! Mam problem, samochod gdy jest cieply przerywa, chodzi nie rowno, zalozylem juz nowe kable, kopulke, palec, sprawdzona cewka, wyczyszczona przepustnica, mechaniok stwierdzol ze jest duze napiecie na wtyczce do czujnika halla 16,7V na zgaszonym silni przyczym akumulator ma 12,4V, mechanik nie wie z kad to napiecie, mowi ze moze byc padniety komputer.Dodam ze jak silnik jest zimny chodzi ok. Co wy na to?
chmurapawel pisze:nie na zapalonym silniku jest 14,4 nie zaleznie czy niskie obroty czy wysokie
Piszesz trochę chaotycznie, ale się połapałem. Faktycznie w 2E Hall jest wrednie zasilany z ECM, ale jak się orientuje to w sterowniku nie przetwornicy podnoszącej napięcie bo i po co. Obniżenie napięcia to sprawa prosta, za to podniesienie i to stałego to już wyższa szkoła jazdy. Jesteś absolutnie pewny pomiarów i wykluczasz blednę wskazania miernika np. przez słabą baterią?
Ostatnio zmieniony sob lut 28, 2009 19:33 przez Jarowo, łącznie zmieniany 1 raz.

JaroW

Awatar użytkownika
chmurapawel
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: chmurapawel » sob lut 28, 2009 19:42

no właśnie to jest bardzo dziwne, ale na 3 miernikach tak samo. A nie wiem co moze za to odpowiadac i czy moze to wplywac na prace silnika

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”