Mam problem z podłączeniem alarmu a konkretnie ze znalezieniem kabla od domykania szyb.
Golf IV '99 1.6SR a alarm MINICAR ( MINICAR )
Podłączanie alarmu - problem z kablem domykania szyb
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
U mnie to było tak że w poszukiwaniu tego kabla rozebralem drzwi od kierowcy i nakuwałem kabelki zamykając poszczególne obwody. Przypadek sprawił że odkryłem funkcję komfort czyli domykanie szyb. Jest to kabel od centralnego zamka, jak się zamknie obwod krotko to tylko zamek się zatrzaśnie a jak dluzej to po zatrzasnieciu zamykaja sie szyby. tak wiec trzeba to podlaczyc pod zamiek a w funkcji alarmu ustawic zeby dawal napiecie dluzej u mniejest tio chyba 20 sek. Dodam ze ten kabel, a wlasciwie wszystkie ktore mi byly potrzebne do instalacji alarmu znajduja sie w progu przy fotelu kierowcy (dokladniej przy dzwigni do otwierania maski). koloru nie pamietam, ale poszukam schematu to wrzuce 
a i jeszcze nie wiem czy u ciebie tez jest ta funkcja komfort... wystarczy przekrecic kluczyk w zamku tak jak sie zamyka auto i przytrzymac go w pozycji zamykania (skosnie)
a i jeszcze nie wiem czy u ciebie tez jest ta funkcja komfort... wystarczy przekrecic kluczyk w zamku tak jak sie zamyka auto i przytrzymac go w pozycji zamykania (skosnie)
I'll be back...
-
greg