sarpniecie przy 35km/h
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
sarpniecie przy 35km/h
Witam mam problem z moim MK4 1.6 AKL benzyna + gaz.problem objawia sie tym ze jak przyspieszam to przy predkosci okolo 35-38km/h jest takie szarpniecie jak by nie dostawal dawki paliwa ale to sie dzieje tylko przy tej predkosci sprawdzałem na biegu 2 i 3.jest tam i na gazie i na benzynie
Świece,kable,filt paliwa filtr fazy lotnej od gazu niedawno wymienialem.moze ktos miał taki sam problem.nie wiem czy to nie skrzynia biegow
Świece,kable,filt paliwa filtr fazy lotnej od gazu niedawno wymienialem.moze ktos miał taki sam problem.nie wiem czy to nie skrzynia biegow
Lubie dopierdolić w pedał :)
Re: sarpniecie przy 35km/h
Moze sie nie znam ale wedlug mnie, jakby to byla skrzynia to objaw pojawialby się raczej na roznych biegach przy tych samych obrotach silnika. A u Ciebie to wystepuje niezaleznie od biegu na ktorym jedzie auto.cysiek89 pisze:
VAG byl podpiety dzis nawet mechanik nim jeździl i trudno bylo mu stwierdzic to.a adaptacje przpustnicy robilem jakies połroku temu.dodam ze jakis miesiac temu wymieniłem sprzegłoJacek75 pisze:Przede wszystkim VAG czy nie ma błedów, nastepnie najłatwieszą rzeczą jest czyszczenie i adaptacja przepustnicy.
Bardzo mnie ciekawi ten temat.
Lubie dopierdolić w pedał :)
Na zimnym czy ciepłym silniku masz to szarpnięcie?
Mam ten sam silnik i u mnie było coś podobnego, tak przy niższych biegach (w sumie tylko 2 i 3) jak zmieniłem przy 2000obr/min wyższy bieg to po dodaniu gazu do połowy lub do dechy auto albo szarpało "zajączek" albo w ogóle nie ciągnęło. U mnie to była akurat sonda lambda, tylko, że błędy pokazywało po podpięciu do komputera.
Mam ten sam silnik i u mnie było coś podobnego, tak przy niższych biegach (w sumie tylko 2 i 3) jak zmieniłem przy 2000obr/min wyższy bieg to po dodaniu gazu do połowy lub do dechy auto albo szarpało "zajączek" albo w ogóle nie ciągnęło. U mnie to była akurat sonda lambda, tylko, że błędy pokazywało po podpięciu do komputera.
Ostatnio zmieniony pt lut 27, 2009 02:14 przez Jazz_Blue, łącznie zmieniany 1 raz.
Tu kolega opisywał podobny problem http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2375619#2375619
Więc lepiej szybko zobaczyć co z skrzynią się dzieje, bo druga mało nie kosztuje
Więc lepiej szybko zobaczyć co z skrzynią się dzieje, bo druga mało nie kosztuje