[MK4 Elektryka] Problem z pompa paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

radox
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[MK4 Elektryka] Problem z pompa paliwa

Post autor: radox » wt lut 24, 2009 19:05

Witam, mam problem z golfem 1.4 16v, nie pompuje mi pompa paliwa, najpierw wymienilem ja na nowa, teraz wymienilem przekaznik nr 409 no i dalej nie wiem co mam zrobic. Nie wiem jak wyglada schemat ukladu pompy, ale na bezpieczniku nie pojawia sie napiecie, ktory ma byc niby od pompy (od dolu w pierwszej kolumnie trzeci bezpiecznik). Czy podpiecie pod VAG'a cos da? Co jeszcze moge sprawdzic i gdzie dalej szukac. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony wt lut 24, 2009 19:15 przez radox, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
OIL
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: [MK4 Elektryka] Problem z pompa paliwa

Post autor: OIL » wt lut 24, 2009 19:11

radox pisze:Witam, mam problem z golfem 1.4 16v, nie pompuje mi pompa paliwa, najpierw wymienilem ja na nowa, teraz wymienilem przekaznik nr 409 no i dalej nie wiem co mam zrobic. Nie wiem jak wyglada schemat ukladu pompy, ale na bezpieczniku, ktory ma byc niby od pompy (od dolu w pierwszej kolumnie trzeci bezpiecznik). Czy podpiecie pod VAG'a cos da? Co jeszcze moge sprawdzic i gdzie dalej szukac. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam.
Co na bezpieczniku.....? dokończ pytanie bo nic z niego nie wiadomo, większość awarii których nie da się usunąć manualnie kończy się na VAG-owaniu :bajer:
Pozdro

MK3 - było
Megane - było
S 40 - jest

radox
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: radox » wt lut 24, 2009 19:15

Mialo byc, ze na bezpieczniku nie pojawia sie zadne napiecie. Podobno powinno byc przez sekunde przy przekreceniu stacyjki. Wlasnie na VAG'u byl chyba tydzien przed usterka ze wzgledu na sonde, ale jeszcze jej nie wymienilem, poza sonda zadnego bledu nie bylo.
Ostatnio zmieniony wt lut 24, 2009 19:17 przez radox, łącznie zmieniany 1 raz.

kiwu
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kiwu » wt lut 24, 2009 21:48

Prosze mnie poprawić jeśli się mylę, ale pompa pompuje w chwili otwarcia drzwi od strony kierowcy. Jest taki charakterystyczny dźwięk zawsze rano gdy otwieram drzwi.

radox
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: radox » wt lut 24, 2009 23:03

Z tego co wiem otwarcie drzwi nie ma tu nic do rzeczy, w takim wypadku pompowalaby tez przy wysiadaniu i przy kazdym innym otwarciu. Ona jest zalaczana w momencie przekrecania kluczyka w stacyjce, a slychac ja raczej tylko na tylnych siedzeniach po zdjeciu kanapy i odkreceniu blachy uszczelniajacej. Problem jest tej natury, ze nie pompuje pompa, nie jest to jej wina, ani przekaznika, bo obydwie rzeczy zostaly wymienione na nowe. Co moze byc jeszcze przyczyna? Czy blad w komputerze czy cos moze innego rozlaczac pompe itd... ?

greg

Post autor: greg » śr lut 25, 2009 01:05

pierwsze otwarcie drzwi po dłuższym postoju załącza pompę paliwa - to raz - wiec jeśli pompa sprawna i zasilanie dla niej jest to ma działać i ją słychać. Daj maila na pw dam ci schemat - może coś pomoże

radox
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: radox » śr lut 25, 2009 09:38

greg pisze:pierwsze otwarcie drzwi po dłuższym postoju załącza pompę paliwa
oooo dziekie za informacje, juz wysylam maila na pw jakby ktos cos jeszcze wiedzial to prosze pisac ! :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”