wolne wtyczki, od czego one moga być?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wolne wtyczki, od czego one moga być?
Witam.
Mam problem, znalazłem dwie wolne wtyki w moim golfie i nie wiem od czego one sa. Wtyczki sa z lewej stony za lampą zaczepione na uchwucie trzymajacym wtyczke chyba podłączenia klaksonu..Do lampy jest wszystko podłączone, halogenów nie mam, od czego moga byc te diw niebieski wtyczki?
Druga sprawa to również dwie wolne wtyki pod zbiornikiem wyrównaeczym, jedna biał druga czarna, podobno ta biała wtyczka jest od halogenów, czy to prawda?
Mam problem, znalazłem dwie wolne wtyki w moim golfie i nie wiem od czego one sa. Wtyczki sa z lewej stony za lampą zaczepione na uchwucie trzymajacym wtyczke chyba podłączenia klaksonu..Do lampy jest wszystko podłączone, halogenów nie mam, od czego moga byc te diw niebieski wtyczki?
Druga sprawa to również dwie wolne wtyki pod zbiornikiem wyrównaeczym, jedna biał druga czarna, podobno ta biała wtyczka jest od halogenów, czy to prawda?
a spróbuj tak: weź małą żaróweczkę na 12V taka 5watów od pozycji albo coś podobnego z dwoma przewodami. podłączaj po kolei do każdej wtyczki i sprawdź co się będzie działo kiedy:
-naciśniesz klakson
-włączysz przeciwmgielne na przód
-użyjesz "bacika" od długich
jak miałem auto z 4 światłami z przodu, to dawało się przełączać ich świecenie tymi kostkami w dwojaki sposób: albo świeciły przy włączaniu długich, albo po użyciu włącznika halogenów; to dawało się robić podobnymi kostkami...
-naciśniesz klakson
-włączysz przeciwmgielne na przód
-użyjesz "bacika" od długich
jak miałem auto z 4 światłami z przodu, to dawało się przełączać ich świecenie tymi kostkami w dwojaki sposób: albo świeciły przy włączaniu długich, albo po użyciu włącznika halogenów; to dawało się robić podobnymi kostkami...
-
- Użytkownik
- Kontakt:
oryginalnie wtyczki od halogenów w zderzaku są osobno po dwóch stronach ,a jeśli chodzi o światła "małe"w atrapie to z tego co tu kiedyś wyczytałem na forum to były dalekosiężne zgrane z długimi lub przeciwmgłowe -różnica w szkle -te są przeciwmgłowe
wiec podłącz jakieś światło jak kolega wyżej napisał i wciśnij przełącznik od przeciwmgłowych na "raz " i będziesz miał jasność
a klaksony były 2 wysokie tony i niskie
wiec podłącz jakieś światło jak kolega wyżej napisał i wciśnij przełącznik od przeciwmgłowych na "raz " i będziesz miał jasność
a klaksony były 2 wysokie tony i niskie
Ostatnio zmieniony pt lut 20, 2009 22:14 przez albert1973, łącznie zmieniany 1 raz.