Mam takie pytanie bo mam problem z tylna wycieraczka jak ja zalacze to co chwila wlacza sie sama caly czas-wogole sie nie wylacza i jak stanie to jest w pionie na szybie. Czego to mzoe byc wina?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
To nie jest przekaźnik tylko sterownik tylnej wycieraczki, odpowiada za to że wycieraczka zrobi 4 cykle i wróci do spoczynku (jeśli przytrzymasz manetkę długo) lub będzie włączał ją co kilka sekund (jeśli pykniesz manetką krótko jeden raz).to jest przekaźnik, który odpowiada za włączanie i wyłączanie wycieraczki, zmienisz go i bedzie ok
bzdura, ori sterownik ma numer 72, montowany w miejscu bodaj 11 lub 2 w mk 2 . Ten opis jest od mk3 i nie pasuje do mk 2 (przynajmniej nie wszystko).przekaźnik R2, tylna wycieraczka wyłącza się samoczynnie
Jaka zębatka? Chłopie, do zmiany położenia wycieraczki zmienia się ustawienie ramienia na ośce silnika, nie ma tam żadnej zębatki do przekładania.z przerywaniem to tak, a to ze staje pionowo to normalne, fabryczne ustawienie, zeby stawala plasko to musisz przelozyc zebatke, na forum jest o tym, musisz poszukac, powodzenia
Z całym szacunkiem mate64, ,ale należy jeszcze dodać,że po jednym szybkim wciśnięciu manetki pompka spryskiwacza włącza się tylko na ułamek sekundy,a wycieraczka zaczyna pracować w trybie przerywanym.Natomiast przytrzymując manetkę nieco dłużej,spryskiwacz psika,wycieraczka wykonuje 4 czy 5 pełnych machnięć i przechodzi także w tryb przerywany,przynajmniej ja tak mammate64 pisze:Spryskiwacz na tyle włącza się zawsze.
Czyli spryskiwacz włącza sie zawsze (w sensie silniczka) a o to pytał kolegaMichaś_1977 pisze:Z całym szacunkiem mate64, ,ale należy jeszcze dodać,że po jednym szybkim wciśnięciu manetki pompka spryskiwacza włącza się tylko na ułamek sekundy,a wycieraczka zaczyna pracować w trybie przerywanym.Natomiast przytrzymując manetkę nieco dłużej,spryskiwacz psika,wycieraczka wykonuje 4 czy 5 pełnych machnięć i przechodzi także w tryb przerywany,przynajmniej ja tak mammate64 pisze:Spryskiwacz na tyle włącza się zawsze.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 157 gości