jakie opony na zime do golfa III GTI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jakie opony na zime do golfa III GTI
Witajcie Na jakich oponach (jak szerokich i jaki profil) jezdzicie - posiadacze Golfa III GTI.W GTI sa duuuuuze zaciski hamulcowe no i 5 srub co bardzo powaznie ogranicza mozliwosci zmiany profilu.W lecie smigam na 205/50/15 na markowych Dunlopach SP 01 ale na zime trzebaby jakies stalowki i opony moze 195/50/15 - podobno pasuje fela od Octavii bo ma offset ET 38 choc chodzi dosc blisko zacisku.Moje fele BBS 6 1/2x15 ma ET 43 i jest dobrze Jakie macie doswiadczenia w temacie jak w/w Pozdrowienia
Myślę, że spokojnie będą pasowały Ci felgi z Passata - R14. Są one troche bardziej odsadzone (ET...) od standardowych felg Golfa. Ale i tak powinienneś przykręcić je na próbę, zanim kupisz i na sucho pokręcić. Nie powinny o nic trzeć. Tylko nie jestem pewien, czy łatwo da się znaleźć felgi na 5 śrub.
niestety nie będą pasowały. wiem bo sam szukałem, mk3 gti ma z przodu duże tarcze i koła 14 nie wejdą na nie. przy 15 nawet duzo luzu nie zostaje.malgosk pisze:Myślę, że spokojnie będą pasowały Ci felgi z Passata - R14. Są one troche bardziej odsadzone (ET...) od standardowych felg Golfa. Ale i tak powinienneś przykręcić je na próbę, zanim kupisz i na sucho pokręcić. Nie powinny o nic trzeć. Tylko nie jestem pewien, czy łatwo da się znaleźć felgi na 5 śrub.
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
czy to jest cena razem z oponamipakob pisze:bardzo ciekawa dyskusja - niestety 14 odpadaja - dzis przymierzalem i kaplica- to w koncu GTI.Trzeba bedzie szukac choc dzis nawinely sie 15 cali z ET 45 a nie 43 na ktorych jezdze no i nie wiem czy nie beda siedzialy za gleboko? No ale cena - za 4 szt. 350 zl

- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tutaj są ładniutkie parapety... Tylko co to za firma ???
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=62352927
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=62352927