docisk sprzegla
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
docisk sprzegla
witam wczoraj urwala mi sie linka sprzegla kupilem nowa zamontowalem w kabinie i tam jest ok tylko ze przy skrzyni nie umie docisnac tego popychacza przy sprzegle kiedys ymienialem i bylo ok ale teraz ten popychacz spadl na sam dol i jak go podnosze to sie o cos zapiera a wiec moje pytanie brzmi czy to jest ta plytak w srodku a nastepne pytanie czy dam usunąc usterke jak sciagne ta mala kopulke na skrzyni biegow i czy beda z tym jakies wieksze problemy dodam ze to jest golf 2 1,6 d i skrzynia 5 biegow
-
- Nowicjusz
dzieki i o to mi chodzilo nie mam linki z samo rwgulatorem tylko zwykla kiedys przekladalem kilka razy skrzsynie w mk2 gti ale nigdy nie odkrecalem tego dekielka i nie wiem czego moge sie tam spodziewac jak myslisz dam rade to zrobic na placu aha i co mi bedzie potrzebne bo widzialem ze dekielek jest przykrecony kluczem 10 i czy jak sciagne ten dekielek to czy mi zebatki nie powylatuja albo czy tam jest jakies lozysko igielkowe albo cos
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
jaką masz skrzynie, 020 ? jeśli tak to masz w pokrywie 5-tego biegu dekielek z blachy , on jest na wcisk , nie jest wkręcany , jak go wyjmiesz , to go na pewno przy wyjmowaniu zdeformujesz , więc go już niczym nie uszczelnisz , pisze Ci o dekielku w pokrywie 5-tego biegu
[ Dodano: 17 Lut 2009 17:53 ]
na tym dekielku jest czasem wytłoczone W
[ Dodano: 17 Lut 2009 17:53 ]
na tym dekielku jest czasem wytłoczone W
-
- Nowicjusz
no jest tam vw ale jak dzisiaj ogladalem to mi sie zdawalo ze tam jest przynajmniej 6 srobek na klucz 10 a mam skrzynie 5 biegowa
[ Dodano: 17 Lut 2009 17:59 ]
http://allegro.pl/item552968565_golf_ii ... gow_v.html zobacz na te ostatnie zdjecie i czy jak odkrece te 4 sroby to czy nic ni nie powypada ?? czy tylko dekielek
[ Dodano: 17 Lut 2009 17:59 ]
http://allegro.pl/item552968565_golf_ii ... gow_v.html zobacz na te ostatnie zdjecie i czy jak odkrece te 4 sroby to czy nic ni nie powypada ?? czy tylko dekielek
-
- Nowicjusz
i o to mi chodzilo wielkie dzieki i punkcik za poswiecony czas
Ostatnio zmieniony wt lut 17, 2009 19:05 przez swistak240, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
miś fazi, witam!kolego mam takie pytanie a właściwie taki problem:urwała mi się linka sprzęgła-właściwie wyskoczyła mi z tego pancerza na dole przy skrzyni ale wiesz jak to na trasie-stoje i kwicze:),pedał sprzęgła opadł mi do końca na dół-założyłem linkę ale wyskoczyła mi z pancerza-ta blaszka sie odłamała-linka przeskakiwała tą końcówką przez otwór,wszystko było ok -na miejscu zacząłem kombinować ale linka mi za którymś tam razem wyskoczyła przy naciśnięciu sprzęgła i wyleciała mi ta puszka-ta zaślepka wkładana ze znaczkiem WV-wychodzi tam z niej pręt długi,załozyłem ją z powrotem,linke w nowym pancerzu a pedał sprzęgła opada i się nie podnosi-w ogóle nie odbija!!!luźny jest,mam pytanie nie było tam czasem jakiejś sprężyny w tej puszce-nie wiem bo było ciemno i mogłem pogubić na drodze jakieś częsci:)linke zakładałem na netralnej pozycji biegu,może muszę na jakimś biegu ją zakładać?albo tam na frezie coś nie wskoczyło mi-biegi normalnie mi chodzą tylko pedał sprzęgła mi nie odbija!!prosze Cię o pomoć w tej sprawie !z góry dziękuję!!mam golfa kombi 1,9 TD jakby co do modelu,pozdrawiam
swistak240 witam! mi to samo sie zrobiło co Tobie! tam pod dekielkiem jest popychacz (sprzężony z tym ramieniem na zewnątrz co linka je pociąga) który naciska na łożysko dociskowe które w moim przypadku sie po prostu przewróciło i blokowało powrót ramienia do góry i nie działało sprzęgło! ale to nic poważnego! samochód w górę na lewarku, lewe koło przednie zdjąłem i widać wszystko jak na dłoni! wyjąłem dekielek, złożyłem i "postawiłem" to łożysko do pozycji jego pracy, założyłem linkę i gicior odpukać!
na skrzyni jest taki ogranicznik na to ramię żeby nie opadło za daleko...ale u mnie ono jakoś mało wystaje ten ogranicznik (to z odlewu skrzyni)!
co do dekielka to on jest na tzw. WCISK- dodatkowo u mnie jak zauważyłem jako uszczelnienie służyła farba olejna.....ja założyłem na silikon! i kupiłem oryginalny dekielek ze szrotu za 10 PLN bo mój był strasznie skorodowany......nowy kosztuje: w jednym sklepie jak byłem 40 PLN a w drugim 70 PLN! roboty jest mało i to jest można powiedzieć pół godziny roboty! pozdrawiam
[ Dodano: 17 Lut 2009 21:11 ]
i najlepiej jest zdjąć dekielek najpierw.....a później jak nic nie da to okręcać pokrywę....wylecieć nic nie wyleci ale olej wypłynie...jak jest
na skrzyni jest taki ogranicznik na to ramię żeby nie opadło za daleko...ale u mnie ono jakoś mało wystaje ten ogranicznik (to z odlewu skrzyni)!
co do dekielka to on jest na tzw. WCISK- dodatkowo u mnie jak zauważyłem jako uszczelnienie służyła farba olejna.....ja założyłem na silikon! i kupiłem oryginalny dekielek ze szrotu za 10 PLN bo mój był strasznie skorodowany......nowy kosztuje: w jednym sklepie jak byłem 40 PLN a w drugim 70 PLN! roboty jest mało i to jest można powiedzieć pół godziny roboty! pozdrawiam
[ Dodano: 17 Lut 2009 21:11 ]
i najlepiej jest zdjąć dekielek najpierw.....a później jak nic nie da to okręcać pokrywę....wylecieć nic nie wyleci ale olej wypłynie...jak jest
-
- Nowicjusz