Nie chce odpalic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie chce odpalic
Podjechalem do stacji paliw, zatankowalem i ... nie chce odpalic. Po przekreceniu kluczyka rozrusznik hehla ale nic z tego, nie zapalaja sie kontrolki ladowania akumulatora i cisnienia oleju, ktore powinny sie zapalic i po chwili zgasnac. Macie jakis pomysl ?
mi kiedyś ten kabelek odczepił się całkowicie od kostki. Początkowo był luźny i auto czasami nie chciało zapalić - męczyłem się na popych, chodziłem po mechanikach i nikt nie umiał mi pomóc. W końcu któregoś dnia przysiadłem do elektryki kabel po kabelku i zauważyłem, że kostka jest odpięta. Podłączyłem i po problemie. Nawet nie wiecie jaka radość była
[img]http://images39.fotosik.pl/87/2626b9e2452cdcc6med.jpg[/img]
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam mam tez problem z odpalaniem, chcialbym zapytac jak sie dostac do tego kabelka?czy jest charakterystyczny i czy obejdzie sie bez wiekszego demontazu, prosze o pomoc, auto tez bylo u mechanika i wciaz mam problemy z odpalaniem , lapie po ktoryms razie dopiero, i to po gazowaniu... bede wdzieczny za wszystkie informacje, bo moze u mnie tez tam tkwi problem ze kabel nie laczy lub jest ta kostka wypieta, z gory dziekujekasmi pisze:mi kiedyś ten kabelek odczepił się całkowicie od kostki. Początkowo był luźny i auto czasami nie chciało zapalić - męczyłem się na popych, chodziłem po mechanikach i nikt nie umiał mi pomóc. W końcu któregoś dnia przysiadłem do elektryki kabel po kabelku i zauważyłem, że kostka jest odpięta. Podłączyłem i po problemie. Nawet nie wiecie jaka radość była
Jest to jeden z kabelków wychodzących z kostki przy stacyjce i wchodzący do jednej z wtyczek w gnieździe bezpieczników. Nie powiem ci który bo nie pamiętam. Znajomy elektryk samochodowy zdiagnozował usterkę w 10 minutek . polecam zdjąć plastiki sąsiadujące z gniazdem bezpieczników oraz te pod kierownica wraz z obudowa stacyjki i wyciągnąć na wierzch samo gniazdo.