Bora- skrzypiące wycieraczki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Bora- skrzypiące wycieraczki
Witam kolegów.
Czy jest jakis patent na skrzypiące pióra wycieraczek? Pióra są nowe, są to płaskie wycieraczki Bosch. Podejrzewam, że wymiana szyby przedniej dopiero załatwia problem.
Może znacie jakieś sposoby? Jak mocno pada deszcz to nie ma tego efekty, najgorzej jest jak szyba jest lekko skropiona i uruchamiam na chwilowe, to aż mnie ciarki przechodzą .
Czy jest jakis patent na skrzypiące pióra wycieraczek? Pióra są nowe, są to płaskie wycieraczki Bosch. Podejrzewam, że wymiana szyby przedniej dopiero załatwia problem.
Może znacie jakieś sposoby? Jak mocno pada deszcz to nie ma tego efekty, najgorzej jest jak szyba jest lekko skropiona i uruchamiam na chwilowe, to aż mnie ciarki przechodzą .
Ostatnio zmieniony ndz lut 15, 2009 12:33 przez indyczes, łącznie zmieniany 2 razy.
Tez tak myślałem i zakupiłem nowe Bosch-wywaliłem kupę kasy i jest tak samo jak na starych. Zastanawiam się, czy nie istnieją jakieś preparaty na bazie gliceryny którymi można przetrzeć częśc roboczą takich piórek.pszczyna pisze:Gdy wycieraczki skrzypią to tylko świadczy o tym że guma jest zbutwiała czyli stara im jedynie wymiana na nowe coś da proponuję wycieraczki VALEO
- Paweł Marek
- V.I.P.

Możliwe jest że kupiłeś zleżałe Bosch'e, lub Bosch made in China, zwł. jeśli z hipermarkeru.
Możliwe że pióra wycieraczek nie chodza pod kątem prostym do szyby z powodu złego mocowania.
Kup sobie nowe firmy ALCA, przekonasz się że są lepsze od Boscha 3 razy tańsze.
Możliwe że pióra wycieraczek nie chodza pod kątem prostym do szyby z powodu złego mocowania.
Kup sobie nowe firmy ALCA, przekonasz się że są lepsze od Boscha 3 razy tańsze.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Bora- skrzypiące wycieraczki
indyczes pisze:Witam kolegów.
Witam,
Miałem taki problem właśnie po wymianie szyby. Nie wiedziałem co się stało do momentu postawienia samochodu obok drugiego golfa. Miałem skrzywione ramię wycieraczki. Facet podczas wymiany szyby wygiął mi ją na "lewą stronę" i z powrotem naprostował. Nie mogłem tego się dopatrzeć wcześniej, a i nie można już było tego ramienia wyprostować.
Pozdrawiam
Marek