przewód paliwowy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
przewód paliwowy
Witam
chciałbym sprawdzić u siebie w aucieczy paliwo mi sie nie cofa czasem do baku :/ bo wymienilem juz świece a on dalej kreci tak ze 4 -5 razy zanim zapali ... kiedys było na strzała ..
wrzuciłby mi ktos zdjęcie spod maski, i pokazal na nim który przewód (gdzie on się znajduje) trzeba odpiąć i zobaczyc czy po właczeniu zaponu poleci z niego paliow ..?
mam golfa III 1.8 ABS
z gory dzięki za pomoc
chciałbym sprawdzić u siebie w aucieczy paliwo mi sie nie cofa czasem do baku :/ bo wymienilem juz świece a on dalej kreci tak ze 4 -5 razy zanim zapali ... kiedys było na strzała ..
wrzuciłby mi ktos zdjęcie spod maski, i pokazal na nim który przewód (gdzie on się znajduje) trzeba odpiąć i zobaczyc czy po właczeniu zaponu poleci z niego paliow ..?
mam golfa III 1.8 ABS
z gory dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony sob lip 11, 2009 19:31 przez Laik86, łącznie zmieniany 1 raz.
z prawej strony wtrysku masz dwa gumowe wężyki , jeden koło drugiego , na obudowie masz strzałkę w stronę wtrysku to jest przewód zasilający , drugi jest powrotny , jak nie masz strzałki to najpierw zdejmij jeden , wsadż do słoika i przekręc kluczyk , zacznie pracować pompa w baku , jak nie zacznie lecieć paliwo to zdejmij drugi , z tego co pamiętam to zasilający jest pierwszy z przodu , ale mogłem sie machnąć
witajcie, powiedzcie czy jak cofa mi sie paliwo to zaworek który puszcza paliwo to jest to ten co na zdjęciu poniżej ??
Ostatnio zmieniony pt lip 10, 2009 20:28 przez lambert86, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
to żaden dowód na cofanie. Jak chcesz być pewien to manometr i mierzysz czy w układzie paliwowym zostaje ciśnienie przynajmniej pół atmosfery po 5 minutach od wyłączenia silnikalambert86 pisze:mi sie nie cofało
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
lambert86 pisze:no to co zrobić zeby paliwo mi sie nie cofało, bo po kilkakrotnym wlaczeniu i wyłaczeniu zaplonu tak ze 4 razy to zapali odrazu, a jak mam w baku powyżej rezerwy to tez nie ma problemu z zapaleniem ....
załóż zawór zwrotny do paliwa, mój dziadek ma taki w dieslu bo miał taki sam problem co TY
- Paweł Marek
- V.I.P.
na przykładzie swojego dziadka wiem że fabryczne zawory zwrotne potrafią cofać paliwo, założenie takiego zaworu nie jest trudne i pracochłonne, taki zaworek powinien być w pozycji pionowej
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/534 ... c8c1f.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/534 ... c8c1f.html