Czym sie roznia amorki gazowe od olejowych??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Czym sie roznia amorki gazowe od olejowych??
Witam. Mam pytanie czym sie rożnia amortyzatory gazowe od olejowych, tzn: jaki jest komfort jazdy przy gazowych a przy olejowych? Mam zamiar wymienic do golfa 2 1.8 GTI i mam problem bo jedni polecaja olejowe a drudzy gazowe. Chodzi mi oto aby golfik byl sztywny. A co sadzicie o amortyzatorach firmy DELPHI, czy warte sa uwagi?? ??Znacie taka firme??Pozdrawiam Marcin
PRINCE
http://www.kayaba.akwimat.pl/amortyzatory.html tu masz w lekkim skrócie i z tego wynika że gazowe dają lepszą przyczepność więc i podejrzewam że są twardsze.
po pierwsze to nie ma czegos takiego jak amortyzatory gazowe, tylko gazowo-olejowe. roznia sie tym od olejowych, ze w srodku jest gaz ktory wspomaga tlumienie przez podniesienie cisnienia tegoz oleju. wiec amortyzatory popularnie zwane gazowymi sa szytwniejsze.
co do DELPHI to widze jedziesz po taniosci
ale na tym chyba nie warto oszczedzac... pomysl o czyms innym... moze kayaba (bo bilsteina czy koni nie polecam jak widze w jaki przedzial cenowy celujesz
). pozdro.
co do DELPHI to widze jedziesz po taniosci

Scirocco Team Portal
www.scirocco.pl
www.scirocco.pl