VDo-temp oleju i silnik 1,8 DX - pytanie??????

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jolo79

VDo-temp oleju i silnik 1,8 DX - pytanie??????

Post autor: jolo79 » sob wrz 03, 2005 12:54

Witam mam czujnik VDo od temp oleju , niestety w bloku są wkręcone dwa czujniki (Silnik 1,8 DX) oba śą od ciśnienia oleju, czy wogóle da się go podłączyć? Jezeli tak to jak?

dziomal
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: dziomal » ndz wrz 04, 2005 10:34

http://hades.t15.ds.pwr.wroc.pl/~jagi/vdo.zip
Tutaj masz opis po niemiecku jak podłączyć dodatkowe zegary VDO.

jolo79

Post autor: jolo79 » ndz wrz 04, 2005 19:15

to widziałem, ale nie o to się pytam, chodzi mi o to czy jak mam dwa czujniki jeden przy filtrze oleju , drugi z boku w bloku, ponoć dwa śą od ciśnienia oleju, tyo czy mozna kupic czujnik temp oleju i zamienic któryś z czujników?

dziomal
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: dziomal » pn wrz 05, 2005 20:55

Raczej nie bo one są po to żeby informować o ciśnieniu oleju. Ja bym wolał mieć informacje o za niskim ciśnieniu, tak więc bym zostawił czujniki tam gdzie są. Czujnik temperatury można zamontować w misce olejowej. Pewnie będzie trzeba zrobić jakąś dziure w misce i wspawać tam nakrętke w którą będziesz mógł wkręcić czujnik temperatury.

Awatar użytkownika
Goofi
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Goofi » pn wrz 05, 2005 21:18

Gdzies tu na forum ostatnio byl temamt o pomiarze cisnienia oleju... potrzebujesz cos, co wkrecisz zamiast istniejacego czujnika cisnienia oleju (u mnie tego nad filtrem oleju) i w tym bedzie juz czujnik cisnenia oleju i pomiar cisnienia oleju, takie 2 w jednym :jezor:
Poszukaj na allegro, po tym jak tamto przeczytalem, to ze 2 znalazlem, tylko cena chyba nie schodzila ponizej 200 zeta :(, wiec stwierdzilem, ze mi to nie jest teraz potrzbne :helm:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”