VDo-temp oleju i silnik 1,8 DX - pytanie??????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
VDo-temp oleju i silnik 1,8 DX - pytanie??????
Witam mam czujnik VDo od temp oleju , niestety w bloku są wkręcone dwa czujniki (Silnik 1,8 DX) oba śą od ciśnienia oleju, czy wogóle da się go podłączyć? Jezeli tak to jak?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
http://hades.t15.ds.pwr.wroc.pl/~jagi/vdo.zip
Tutaj masz opis po niemiecku jak podłączyć dodatkowe zegary VDO.
Tutaj masz opis po niemiecku jak podłączyć dodatkowe zegary VDO.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Raczej nie bo one są po to żeby informować o ciśnieniu oleju. Ja bym wolał mieć informacje o za niskim ciśnieniu, tak więc bym zostawił czujniki tam gdzie są. Czujnik temperatury można zamontować w misce olejowej. Pewnie będzie trzeba zrobić jakąś dziure w misce i wspawać tam nakrętke w którą będziesz mógł wkręcić czujnik temperatury.
Gdzies tu na forum ostatnio byl temamt o pomiarze cisnienia oleju... potrzebujesz cos, co wkrecisz zamiast istniejacego czujnika cisnienia oleju (u mnie tego nad filtrem oleju) i w tym bedzie juz czujnik cisnenia oleju i pomiar cisnienia oleju, takie 2 w jednym
Poszukaj na allegro, po tym jak tamto przeczytalem, to ze 2 znalazlem, tylko cena chyba nie schodzila ponizej 200 zeta
, wiec stwierdzilem, ze mi to nie jest teraz potrzbne 

Poszukaj na allegro, po tym jak tamto przeczytalem, to ze 2 znalazlem, tylko cena chyba nie schodzila ponizej 200 zeta