mk3 spalanie 1.9tdi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk3 spalanie 1.9tdi
juz poruszalem ten temat odpowiedzial mi jeden uzytkownik chcialbym potwierdzic te informacje - piszcie ile wasze tdi pali w roznych warunkach
Na trasie Gdynia-Zakopane-Gdynia, przy max 140 km/h, cykl bardzo mieszany (koniec sezonu - korki) 4,4 literka.
Grafik komputerowy, specjalista DTP
http://marcin.rokosz.biz
http://marcin.rokosz.biz
to z moim jest cos nie tak
Przy pelnym baku, zatankowanym pod korek przejechalem jakies 850km, czyli srednio wyszlo 6,5l/100km myslalem ze to norama ale widze ze jednak nie...
W tym jakies 500km bylo na trasie katowice-olsztyn. Przez polowe trasy jechalem bardzo oszczednie, pozniej go pogonilem do 160. Ale zeby, az tyle spalil ?? Co moze byc nie tak ??

hehe smieszne...Corvax pisze:ja też robie srednio 850 na baku, ale w odróznieniu od Ciebie wiem dlaczego

- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
No dokładnie.
Minimalne spalanie na trasie 200km jakie udało mi się osiągnąć, jadąc z prędkościami poniżej 100km/h, o 3 w nocy, mijając zaledwie kilka samochodów i nie zwalniając w terenie zabudowanym to 4,5l. Silnik 1,9 TDI (130KM) przebieg 66 000km. Byłem demonem ekonomicznej jazdy
i stanowczo twierdzę, że niższego spalania przy normalnej jeździe nie da się osiągnąć. Jechałem passatem (2003rok) więc zakładam, że golf spali mniej - powiedzmy o 0,5litra. To daje 4 litry/100km. Z tego co wiem to nowe silniki TDI są bardziej ekonomiczne od tych starszych.

Sprzedam REFLEKTORY "golf IV look" do mk3 stan idealny+3 komplety żarówek xenon oraz SPORTOWY FILTR POWIETRZA K&N do mk3+olejki regenerujące(200PLN)
u mnie w vento nie miałem jeszcze okazji go dokładnie przetestowac(niedawno kupilem i rejestruje)ale jak go prowadziłem to na trasie wyszło mi 4,5litra do 5 ale ze dopiero co kupile to autko to nieraz pozwoliłem sobie mu przycisnaci sprawdzidc jak idzie....ale mysle ze 4,5litra to norma...nie wierze w bajki ze spali ponizej 4litrów..chyba ze polowe drogi przejedzie sie na luzie:)
ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6