Mam MK3 1.8 rocznik 92
zalozylem gaz w maju 2004
i w zasadzie to nic nie wymienialem przy tym gazie
nic zlego sie nie dzieje ale chyba jakas konserwacja jest wynagana co

co powinienem sprawdzic/wymienic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
To juz stwierdzi servis czy reduktor już jest na wymarciu i trzeba zrobic zestaw naprawczy w postaci wymiany wszystkich membran i gumowych elementów.....slonko pisze:Mozesz wymienic filtr od gazu, kosztuje kilka zł. Co jakis czas wymienia sie rowniez membrany w parowniku. Jezeli dobrze pamietam to co ok 60000km. Jesli sie myle niech mnie ktos poprawi.
czesto gaz wytrąca brudy dopiero po zmianie stanu skupienia z ciekłego na lotny , więc pomimo czystego filtra gazy bedziesz miał bród ale w parownikuKrembul pisze:Ja co 10 000km jeżdżę na przegląd gazu. Wymiana filtra gazu, sprawdzenie szczelności instalacji i ewentualnie jakaś regulacja. Przegląd taki kosztuje około 30zł więc nie ma co oszczędzać. Wymiana filtra gazu zalecana jest co 30 000km ale gaz w Polsce jest tak zanieczyszczony, że po 10 000km z filtra już się grafit sypie. Teraz jeżdżę tylko na gazie SHELL i zobaczymy w jakim stanie będzie filtr po 10 000km.
przecież sa dobre gazowe warsztaty w Łodzi..czechu81 pisze:hej
Mam MK3 1.8 rocznik 92
zalozylem gaz w maju 2004
i w zasadzie to nic nie wymienialem przy tym gazie
nic zlego sie nie dzieje ale chyba jakas konserwacja jest wynagana co
co powinienem sprawdzic/wymienic
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 113 gości