Czy ktoś mi pomoże w wymianie anteny?
W jaki sposób się do niej dostać? Czy wystarczy nadkole plastikowe odkręcić?
Czy trzeba zdjąć cały bok?
Wykręciłem antenę od góry i nic to nie dało, tylko tyle, że mogłem ją całkowicie wyjąć:(
Co zrobić zeby był lepszy odbiór stacji radiowych.
Błachy techniczny problem (dotyczy MK2)!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Odkręć tylko plastikowe nadkole i masz dojście od spodu.
Ja u siebie miałem taki problem że bardzo słabo radio odbierało.
Jak się okazało to kable zaśniedziały i były brudne. Przy odkręcaniu tego przydało się WD40. Co do wzmacniacza - to testowałem różne anteny z wzmacniaczem i bez (szwagier pracuje w hurtowni) i najlepszą anteną okazała się najtańsza bez wzmaka. Teraz te wszystkie radyja mają dobre wzmacniacze sygnału w budowane w sobie, chyba że masz safari5. Sprubuj zreanimować tą co masz a jak nie to przy kupnie nowej zwracaj uwagę na to że całe mocowanie musi się zmieścić na wąskim rancie błotnika.
nara
Ja u siebie miałem taki problem że bardzo słabo radio odbierało.
Jak się okazało to kable zaśniedziały i były brudne. Przy odkręcaniu tego przydało się WD40. Co do wzmacniacza - to testowałem różne anteny z wzmacniaczem i bez (szwagier pracuje w hurtowni) i najlepszą anteną okazała się najtańsza bez wzmaka. Teraz te wszystkie radyja mają dobre wzmacniacze sygnału w budowane w sobie, chyba że masz safari5. Sprubuj zreanimować tą co masz a jak nie to przy kupnie nowej zwracaj uwagę na to że całe mocowanie musi się zmieścić na wąskim rancie błotnika.
nara
czerwone są szybsze