[mk3 tdi1Z] Smierdzi ropa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

sweden
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[mk3 tdi1Z] Smierdzi ropa

Post autor: sweden » czw wrz 01, 2005 10:18

Gdyby byl to zapach spalin martwil bym sie mniej, ale czuc poprostu czysta rope, co nie jest przyjemnie w czasie podrozy :) . Zazwyczaj przy ruszaniu na 1 biegu, czasami mniej czasami bardziej intensywnie. Pozatym wydaje mi sie, ze samochod sporo pali, bo przy baku zatankowanym pod korek przejechalem jakies 820km ( wiekszosc na trasie wracajac z mazur, czasami jazda powyzej 160km/h ) to normalne ?? Mozliwe, ze jest gdzies jakis wyciek ?? Pod samochodem nic nie znajduje :)
Pozdrawiam :pub:

greg

Post autor: greg » czw wrz 01, 2005 10:23

Masz 1Z czyli masz plastikową osłonę silnika, pod nią widać wtryski i wężyki odprowadzające nadmiar - sprawdź czy jeden z nich nie ciecze po wtrysku na silnik i ropka odparowywuje. Ja tak miałem - na stacji benzynowej właściciel dostał szoku jak zobaczył dymy spod maski ale to już nie było pęknięcie tylko się urwał. jeżeli jest pęknięcie kupisz taki wężyk na metry w większości sklepów motoryzacyjnych i wymienisz - ściągając ten a nakładając nowy. Aha - sprawdź czy się leje jak silnik przed chwilą pracował - zresztą powinno i tak być widać który jest mokry.

sweden
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: sweden » czw wrz 01, 2005 13:32

to chyba bedzie to, wezyki sa wilgotne i sa na nich slady roby :otepienie: przejade sie jutro do mechanika to zrelacjonuje dokladniej o co chodzilo. Wielkie dzieki za pomoc :)
Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”