Moz edeckzo glupie ale mam takei pytanko jezdze na 13 ale zostal mi z Renowki komplet zimówek z felgami 14 jesli by rozstaw pasowal to mozna by je na Gofra wcisnac Jestem laikime w tych sprawach powiedzcie mi czy jesli zaloze felgi 14 i oponkia to nigdize mi nie bedzie obcieralo ?? tzn czy nei baeda zbyt duze ?? Jka to wyglada?
A druga sprawam
Jesli by mi nie pasowaly te 14 to mam mozliwosc zalatwienia felg 13 tylko od Golfa I orientujecie sie czy beda pasowac rozstaw wydaje sie takis am tylko czy piasta jest taka sama ??
Felgi 14 opony
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
renault ma prawdopodobnie rozstaw 4x100, raczej napewno nie ma 4x108, tyle mają citroeny i peugeoty.....jaki rozmiar opon masz na tych 14" ?
co do felg od golfa mk1 do raczej będą pasować....w Twoim golfie tarcze są wentylowane ?? bo jeżeli tak to wąskie felgi od mk1 nie wejdą bo mogą obcierać o zacisk, trzeba wtedy te felgi od mk1 szukać conajmniej 5J, chyba że masz tarcze nie wentylowane....wtedy chyba nie będzie problemu
co do felg od golfa mk1 do raczej będą pasować....w Twoim golfie tarcze są wentylowane ?? bo jeżeli tak to wąskie felgi od mk1 nie wejdą bo mogą obcierać o zacisk, trzeba wtedy te felgi od mk1 szukać conajmniej 5J, chyba że masz tarcze nie wentylowane....wtedy chyba nie będzie problemu

vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,
No cóz ja mam tarcz enei wentylowane
wiec w razie czego juz chyab bede mial 13 na zime lub ewentualne uszkodzenia
FAjno
A co do 14 to 175/70 chyba o ile dobrze pamietam oponki jezdzone 1 sezon wiec szkoda by ich bylo chyab trzeb bedzie probe zrobic podjechac i zalozyc tez 14 z Reni a nóż widelec beda pasowały
Tylko o ile dobrze pamietam to tam róznily sie przedeni od tylnych felg głębokościa

A co do 14 to 175/70 chyba o ile dobrze pamietam oponki jezdzone 1 sezon wiec szkoda by ich bylo chyab trzeb bedzie probe zrobic podjechac i zalozyc tez 14 z Reni a nóż widelec beda pasowały