przechylony Golf II

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
alfikt
Mały gagatek
Mały gagatek

przechylony Golf II

Post autor: alfikt » wt sie 30, 2005 14:36

Witam mam takie pytanko troskze dziwne ale ;)
Poruszam sie MK II od jakis 2 miesiecy po jakims tygodniu zauwazylem ze autko puste lekko jest przechylone na lewa strone storne kierowcy ALE co dziwne nei za kazdym razem (postojem) stwierdzielm ze leje prawy amorek i z lewym tez bylo coisk nei tak wiec wymienione amorki z przodu an nowe !!
Ale niestety autko czasem lubi sie przechylic na strone kierowcy ALE nadal nie za kazdym raze tzn. raz stoi prosto a innym raze lekko przechylone.
Mial ktos podobny przypadke lub moze sie orientujecie co moze byc przyczyna ??

focc
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: focc » wt sie 30, 2005 14:57

mam to samo , ale nie wiem jak to zwalczyć. Wymieniłem amortyzatory i nic to nie dało . Widać " TEN TYP TAK MA" Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
blackwhite
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: blackwhite » wt sie 30, 2005 15:09

Czasem jest tak zwane złudzenie optyczne i jak samochód stoi na nierównym(lekko nawet pochylonym) podłożu to wydaje się , że krzywo stoi.

Black

Awatar użytkownika
radwan
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: radwan » wt sie 30, 2005 15:41

też mam takie złudzenie w swoim ruamku, ale jakoś mam to w :ass: bo normlanie jeździ i wkońcu autko ma już 14 lat to może reumatyzm ma troszke :okej: :smoke: :hehe: i tak jak na ten wiek to sie dobrze trzyma:):):):):) :food:

Awatar użytkownika
alfikt
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: alfikt » wt sie 30, 2005 20:33

To niezle chociaz nie jestem sam ;) :rotfl:
Aczkolwiek mnie to strasznie wkurza hmm ale mowicie ze wymiana amorkow z tylu tez nic nie daje ??
A moze sprezynak ktoras juz nie jest tak ajak powinna ?? :cool:
Aha i w moim przypadku nie jest to zludzenie !!! Probowalem na kilku podlozach itp.

Awatar użytkownika
MichalMys1
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: MichalMys1 » wt sie 30, 2005 22:15

U mnie też przechylone jest n alewą strone!Na początku myślałem(bo auto było po stłuczce)że po lewej stronie jest założona inna spręzyna od amorka niż po prawej!Ale moze to poprostu urok golfika!Pzdr

Awatar użytkownika
igor002
Marysiakra
Marysiakra
Kontakt:

Post autor: igor002 » wt sie 30, 2005 22:43

może nie macie benzyny w baku i nie naciska na prawą strone, co jak co zbiornik jest bardziej z prawej:P
Pozatym, to moze być wywołane ułożenie poniekąd auta, bo przeważnie i najczesciej jeżdzi kierowca np sam, czyli ma wieksze obciązenie na lewa strone, po jakimś czasie, np 14 lat, niewiem ile mają te sprężynki ale może sie bardziej ugniotły:)

Mk3 GTI 16V ABF

Awatar użytkownika
alfikt
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: alfikt » wt sie 30, 2005 22:56

No coz moze i urok Golfika, no ja w sumie czesciej jezdze sam niz z kims nie wiem jak poprzedni wlasciciel.
Ale zastanawia mnie w tym wszsytkim jedno dlaczego nei za kazdym razem jest przechylony ???

Veelan

Post autor: Veelan » śr sie 31, 2005 22:02

Mam podobny jeśli nie identyczny problem. Przechylony na lewą strone. :-) Nie wiem czego sie czepiać, wymienione sprężyny i amorki i nadal jest to samo. Prawdopodobnie to tylna belka jest krzywa. Jak sie wrzuci z 15 kg do bagażnika na prawą strone to się prostuje. Też raz jest bardziej krzywy raz mniej to zależy czy np: przed postojem skecało się w lewo czy w prawo :-) Podobno golfy mają problemy z geometrią że po latach się krzywią. W warsztacie podkładali mi coś pod lewą sprężyne ale to chyba nie był dobry pomysł. Generalnie to myśle że tylna belka może być zkrzywiona

jaxes
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: jaxes » czw wrz 01, 2005 14:14

Nie wiem jak to jest ale mój jest zawsze prosty. Kiedyś był lekko przechylony na prawą stroną, ale to była wina zrąbanej poduszki pod amorkiem. Po wymianie zrobił się prościuteńki.

Awatar użytkownika
Pinhead
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pinhead » czw wrz 01, 2005 15:19

Też mam lekko przechylony na lawo ale mam to w :ass: bo przechylenie jest minimalne. Raczej wszystko jest OK a lekki przychył robi butla LPG mocowana po lewej stronie w bagażniku.

=-Pinhead-=

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”