co z to za ustrka epc przy 3000 obrotów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wlodan
Nowicjusz
Nowicjusz

co z to za ustrka epc przy 3000 obrotów

Post autor: wlodan » śr sty 28, 2009 21:49

Witam szanownych kolegów mam problem z sterowaniem silnikiem 1.4 16v. zaczęło się od zamarznięcia odmy i wyrzuceniem oleju przez bagnet -kosztowało mnie to 400 zł -200 zł czyszczenie układu odpowietrzania, mycie silnika i 200 za olej i jego wymianę. niestety to nie koniec wystąpiły problemy z przepustnicą ale wyczyściłem ją sam nazbierało się tego syfu.TYDZIEŃ spokoju i znowu problem silnik dochodził do 3000 tyś/obr i koniec . dzisiaj chodził już normalnie ale przy przekroczeniu około 3200 obr zapala się kontrolka EPC [/b]-podejrzewam zalanie jakiś wtyków lub kabli przy myciu silnika w warsztacie tylko jakich ?I jak je osuszyć ? Liczę na waszą pomoc.

gaz i do przodu

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » śr sty 28, 2009 22:13

Najpierw podłącz komputer i zobacz co się dzieje z elektroniką.

wlodan
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wlodan » śr sty 28, 2009 22:30

za pierwszym razem wyświetlił 6 błędów począwszy od braku zapłonu na dwóch garach poprzez przepustnice czujnik obrotów inie wiem co tam jeszcze . skasowali później wyczyściłem przepustnice wymieniłem świece dzień przerwy i silnik zgasł odpaliłem wszystko o.k tylko paliła się kontrolka EPC która po którymś tam uruchomieniu zgasła -wizyta na komputerze i odczyt - CZUJNIK OBROTÓW WAŁU - NIEZROZUMIAŁY SYGNAŁ -czy coś w tym stylu . skasowanie tydzień nic i problemy o których pisałem wyżej.

gaz i do przodu

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”