klopot z zapaleniem Golf GTI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
klopot z zapaleniem Golf GTI
Witajcie Dzisiaj mialem niemila historie - ide do swojego golfika,przekrecam kluczyk atu dwa suwy i cisza.Po 10-12 kreceniach zaskoczyl choc pracowal przez chwile jakby na 2 garach.Po pracy to samo- chlopaki z warsztatu wymienili kopulke.palec umyli przepustnice bo im zasugerowalem ze ciut niestabilnie pracuje na jalowym i juz byliby bezradni ale w ostatniej chwili szef podmienil cewke i jak reka odjal- pomoglo.Teraz silnik sobie pyka na 800 obr. choc ta niestabilnosc leciutka pozostala.Swiece nowe.plyny tez.pasek rozrzadu ok. komputer -brak bledow analiza spalin ok.Pozostaly jeszcze kable WN ale nie wiem czy sie za nie czepiac - bo drogo a ta cena cewki do 2.0 GTI - tragedia 330 (BERU)Macie jakas koncepcje - zobaczymy czy jutro zapali?
jednak cewka - dzis wszystko ok. silnik zapala "od pierwszego kopa" a i praca z wlaczona klima wyraznie sprawniejsza ze stabilnoscia obrotow na ktora sie uskarzalem poprzednio.Musialo na mnie popasc z ta cewka - a tak na marginesie czy znacie kable WN firmy KRAFT a jesli nie to jakie do GTI 2.0 benz. silnik AGG i moze NGK - ale to chyba drozyzna?
ja mam kable NGK bardzo dobre do gazu.kosztowaly 80zl.pakob ile za cewke dales?pakob pisze:jednak cewka - dzis wszystko ok. silnik zapala "od pierwszego kopa" a i praca z wlaczona klima wyraznie sprawniejsza ze stabilnoscia obrotow na ktora sie uskarzalem poprzednio.Musialo na mnie popasc z ta cewka - a tak na marginesie czy znacie kable WN firmy KRAFT a jesli nie to jakie do GTI 2.0 benz. silnik AGG i moze NGK - ale to chyba drozyzna?
passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r
pisał wyżej 330 zł ....piotr marzec pisze:ja mam kable NGK bardzo dobre do gazu.kosztowaly 80zl.pakob ile za cewke dales?pakob pisze:jednak cewka - dzis wszystko ok. silnik zapala "od pierwszego kopa" a i praca z wlaczona klima wyraznie sprawniejsza ze stabilnoscia obrotow na ktora sie uskarzalem poprzednio.Musialo na mnie popasc z ta cewka - a tak na marginesie czy znacie kable WN firmy KRAFT a jesli nie to jakie do GTI 2.0 benz. silnik AGG i moze NGK - ale to chyba drozyzna?

myslicie ze facet mnie orznal - no tak to bywa kiedy jestes przycisniety do muru-fura nie chciala palic a jezdzic sie chce (ladna pogoda) a nawiasem mowiac to ta cewka BERU u mnie to jakas wielka cholera nie to co ta mikra z Golfa II - a znacie te kable WN KRAFTA ? Skad wziac NGK za taka kwote jak ma Piotr M?
sorry zapomnialem napisac ze kupilem je od kumpla po kosztach nowe byly.pakob pisze:myslicie ze facet mnie orznal - no tak to bywa kiedy jestes przycisniety do muru-fura nie chciala palic a jezdzic sie chce (ladna pogoda) a nawiasem mowiac to ta cewka BERU u mnie to jakas wielka cholera nie to co ta mikra z Golfa II - a znacie te kable WN KRAFTA ? Skad wziac NGK za taka kwote jak ma Piotr M?
passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r