skrzypi,strzela itp.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
cyrulinski
- Mały gagatek

skrzypi,strzela itp.
Witam forumowiczów.Temat już wcześniej poruszałem ale jeszcze raz od początku bo doszły nowe spostrzeżenia.Było wymienione górne mocowanie amorków i od tego momentu problemy się zaczęły.Auto mimo wykonania geometrii sciągało w prawo,nikt nie był w stanie zdiagnozować przyczyny ale jeszcze większym zaskoczeniem było że po 2 tygodniach samo sie naprawiło i jeżdziło prościutko idealnie.Kolejne 2 tyg. i znów porażka i smutek-ściąga.Do tego dochodzą strzały przy max.skręcie kierownicą(z górnego moc.amor.)Machanik rozbiera i stwierdza pęknięte łożysko.Wymienia twierdząc że było wadliwe.Myślałem żeto już koniec kłopotów ale teraz od samego początku strasznie chałasuje,skrzypi itp.oraz sciąga po mocnym skręcie w prawo na prawo i odwrotnie na lewo.Teraz nie wiem czy to mechanik popełnia jakiś błąd(nie specjalizuje sie w vw)Czy może kupuje niewłaściwe części(jakościowo dobre-febi)Prosze o Wasze opinie i może ktoś poleci specjaliste od zawieszeń w Łodzi.
-
cyrulinski
- Mały gagatek

Spręzyny są założone dobrze ale reszta nie wiem bo trzeba by rozebrać .Swoją drogą to chyba niezbyt skomplikowany układ?lipasvw pisze:a sprawdzałeś czy jest wszystko dobrze złożone// czy sprężyny są na swoim miejscu??
[ Dodano: 26 Sty 2009 23:04 ]
Rozumię że takze wymieniałeś górne mocowanie amortyzatorów i problemy zaczęły sie od tego momentu?Jak naprawie napewno dam znać a naprawie napewno...RoBaL84 pisze:Witam .Podepne sie do twojego tematu bo mam bardzo podobne objawy (dodatkowo wymienialem jeszcze koncowke drazka i tuleje wahacza - lewa strona). Gdybys sie dowiedzial co bylo przyczyna to napisz. Bede wdzieczny. Pozdrawiam
cyrulinski górne mocowania amortyzatorów tez oczywiscie wymienialem i jestem bezsilny bo brakuje mi juz pomyslow co to moze byc. W moim przypadku diagnosta nie chcial ustawic geometrii bo stwierdzil ze jest "za miekko" po wymianie gornych poduszek i cos jest nie tak z tymi poduszkami amorow. Jak uda mi sie tego pozbyc przed toba to oczywiscie dam znac. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt sty 27, 2009 02:01 przez RoBaL84, łącznie zmieniany 1 raz.
-
cyrulinski
- Mały gagatek