centralny zamek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
centralny zamek
witam wszystkich.kiedys zakupiłem alarm magicar.właśnie go montuje i mam jeden problem, w którym myslę ze mi pomozecie.mam golfa 2 trzy drzwiowy.jest w nim centralny zamek, ale troszke dziwny.otwiera sie wszystkie drzwi tylko od strony kierowcy i nie ma w tych drzwiach siłownika tylko jest w drugich i w tylnej klapie.tam jest tylko kabelek i steruje napieciem na pompke czy jakos tak.wiec z pilota nie moge otworzyc drzwi kierowcy tylko pozostałe.jest to zamek pneumatyczny.co powinienem zrobic, zeby wszystko chodziło jak nalezy.prosze o pomoc i z góry dziekuje.
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- andrz3j
- Mały gagatek
- Kontakt:
w każdych drzwiach z centralnym zamkiem jest siłownik! Inaczej by nie działoało zamykanie i otwierani drzwi.
Musisz podpiąc sie pod kable od centralnego zamka. Wszystko dokładnie powinienieś miec opisane w instrukcji instalacji autoalarmu Magicar. A co do kolorów kabli pod jakie masz się wpiąc o ile to oryginlany centralny zamek VW to uzyj opcji szukaj na tym forum i znajdziesz..
Musisz podpiąc sie pod kable od centralnego zamka. Wszystko dokładnie powinienieś miec opisane w instrukcji instalacji autoalarmu Magicar. A co do kolorów kabli pod jakie masz się wpiąc o ile to oryginlany centralny zamek VW to uzyj opcji szukaj na tym forum i znajdziesz..
Jeśli ktoś mnie wyprzedza tzn. że jedzie za szybko...
- andrz3j
- Mały gagatek
- Kontakt:
oki i w takim razie co proponujesz zrobić? Skoro tak dobrze znasz ten temat? W koncu miałes w audi taki zamek. pneumatyka mam tez u siebie w Mk3..zelmerro pisze: gadasz głupoty! ........ polega to na tym ze do każdych drzwi doprowadzony jest węzyk który albo zasysa ( zamkniecie) albo albo *** powietrze ( otwarcie).
Nie rozbierałem tego ale moze jest tak jak w niektórych oplach m.in w VA był tam z tego co pamietam mikrostyk który podawał impuls na pozostale siłowniki podczas otwierania i zamykania drzwi.
Jeśli ktoś mnie wyprzedza tzn. że jedzie za szybko...