stukajace amortyzatory

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kozio
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

stukajace amortyzatory

Post autor: kozio » czw sty 15, 2009 00:57

Witam was wszystkich,
Przez te ostatnie mrozy mam kilka problemów z autkiem.Podczas niskich temperatur po najechaniu na niewielkie nawet nierówności słychać stuki w prawym tylnym kole.Szukałem na forum tego tematu,owszem jest sporo na ten temat ale u mnie chodzi oto ze pojawia się to tylko przy niskich temperaturach.Pomóżcie zdiagnozować ten problem....

Awatar użytkownika
EnJoy
.:DUB WAY:.
.:DUB WAY:.

Post autor: EnJoy » czw sty 15, 2009 02:12

no to raczej amorki będziesz miał na wykończeniu... w moim poprzednim MK3 miałem tak samo, do momentu pojawienia się mrozów wszystko w jak najlepszym porządku... a kiedy chwyciło poniżej -5st z tyłu zaczęło mi coś walić na nierównościach.. jak się później okazało, jeden amorek szlak trafił. Po wymianie wszystko wróciło do normy ;) ale zabrałbym się wcześniej za sprawdzenie gumowych tulei

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » czw sty 15, 2009 02:38

Samo stukanie jest ok jeśli nie cieknie , olej jest gesty i musi się rozpracowac

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

pavulon78
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: pavulon78 » czw sty 15, 2009 08:28

Mam podobnie. Niewielka nierówność (przy dużych dziurach i progach zwalniajacych jest ok) i delikatne głuche puknięcie w tylnym prawym kole (kombi). Wymieniłem amorki na nowe i dalej to samo chociaż w dużo mniejszym stopniu. Na szarpakach nie wyszły zadne luzy w zawieszeniu, tuleje tylnej belki równiez w porzadku. Nie wiem czy to nie jest coś z tym klielichem w którym mocowany jest amortyzator. Jak kogoś wiozę i auto jest cięzsze to jest cisza.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”