central zamek w golfie III (pneumatyk)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
central zamek w golfie III (pneumatyk)
witam potrzebuje pomocy przy podlaczeniu pompki od centralnego zamka.
moze posiada ktos jakis schemat??
kupilem auto bez pompki,teraz dokupilem pompke i mam problem.niewiedzialem jak popodlaczac wezyki od powietrza(bo wszystko bylo poodlaczane). podlaczylem wszystko na przypal zeby zobaczyc czy cos wogole zadziala.teraz mam taki problem ze central mi tylko zamyka
( i to tylko od kierowcy),a nie otwiera mi wogole,moge kluczykiem otworzyc tylko pojedyncze drzwi. natomiast najwiekszy problem jest z bagaznikiem bo jak sie zamknal to na amen:) moze ktos wie jak go otworzyc,bo musze teraz grzebac przy pompce przez tylne fotele.nie pomaga samo odlaczenie pompki. PROSZE O POMOC,bo nie umiem sobie sam poradzic
moze posiada ktos jakis schemat??
kupilem auto bez pompki,teraz dokupilem pompke i mam problem.niewiedzialem jak popodlaczac wezyki od powietrza(bo wszystko bylo poodlaczane). podlaczylem wszystko na przypal zeby zobaczyc czy cos wogole zadziala.teraz mam taki problem ze central mi tylko zamyka
( i to tylko od kierowcy),a nie otwiera mi wogole,moge kluczykiem otworzyc tylko pojedyncze drzwi. natomiast najwiekszy problem jest z bagaznikiem bo jak sie zamknal to na amen:) moze ktos wie jak go otworzyc,bo musze teraz grzebac przy pompce przez tylne fotele.nie pomaga samo odlaczenie pompki. PROSZE O POMOC,bo nie umiem sobie sam poradzic
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
gdzie znajduje sie ta maskownica? wewnatrz bagaznika?? interesje mnie wysztko co w temacie.moga byc zdjecia.glownie interesuja mnie polaczenia przewodow powietrznych ktore ida dalej od pompki wewnatrz bagaznika.podaje moj e-mail : wojciechgojka@op.pl.dzieki za wszystko
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
do zamkow podlacza sie tylko jeden wezyk,ale wezyk ten dalej idzie do samochodu w kilka miejsc ,zaraz za pompka jest trojnik rozdzielajacy,potem jeszcze jeden itd.ja mam to wszystko porozlaczane. moziwe tez ze wine za nieotwieranie zamkow ponosi pompka, bo jest ona 12 pinowa,a ja kostke zasilajaca do pompki mam na 11 wyprowadzen(kabelkow).bede wdzieczny za wszelkie spostrzezenia.
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nic tam nie rozkręcaj!!! Jak ci pozamykał to i musi otworzyć
Wczolgaj się jakoś do bagażnika za fotelami i dmuchnij (albo zaciągnij ) w ten wężyk co do pompy masz podłączony w jedną stronę bedzie otwieral a w drugą zamykał a potem walcz z elektryką ale na wypiętym z pompy wężyku w 1 stronę pompa ma dmuchać a w 2 zasysać (po wypięciu może się nie wyłaczać odrazu bo pompka ma międzyinnymi czujnik ciśnienia) ale jak zatkasz palcem otwór to powinna się wyłaczyć zaraz
pozdro flat
Aha i najważniejsze żeby układ był szczelny na trójniki nie patrz jak podłączyć bo to nieistotne i jeszcze wlew paliwa ma ci sie zamykać
Wczolgaj się jakoś do bagażnika za fotelami i dmuchnij (albo zaciągnij ) w ten wężyk co do pompy masz podłączony w jedną stronę bedzie otwieral a w drugą zamykał a potem walcz z elektryką ale na wypiętym z pompy wężyku w 1 stronę pompa ma dmuchać a w 2 zasysać (po wypięciu może się nie wyłaczać odrazu bo pompka ma międzyinnymi czujnik ciśnienia) ale jak zatkasz palcem otwór to powinna się wyłaczyć zaraz
pozdro flat
Aha i najważniejsze żeby układ był szczelny na trójniki nie patrz jak podłączyć bo to nieistotne i jeszcze wlew paliwa ma ci sie zamykać