[mk3] Stukanie w boczkach - problem rozwiązany

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Krembul
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

[mk3] Stukanie w boczkach - problem rozwiązany

Post autor: Krembul » czw sie 25, 2005 10:43

Witam!
Jakiś czas temu pisałem na forum o denerwującym stukaniu w prawym boczku. Pomysłów na to co może stukać było wiele ale każdy nieskuteczny. Zabrałem się więc sam do zlokalizowania niepożądanych odgłosów. Po zdjęciu boczków z tyłu (wersja trzydrzwiowa), tapicerki z drzwi przednich, obudów słupków i upewnieniu się że tam nic nie stuka podejrzenie padło na zamki drzwi. Przypuszczenia okazały się słuszne. Aby się pozbyć tego stukania wystarczyło rygielki okręcić kilka razy taśmą izolacyjną i problem zniknął. Tyle szukania i rozkręcania a rozwiązanie było na wierzchu. 10 minut i po problemie. Mam nadzieję, że mój post komuś pomoże w pozbyciu się zbędnych odgłosów w samochodzie.

Sprzedam REFLEKTORY "golf IV look" do mk3 stan idealny+3 komplety żarówek xenon oraz SPORTOWY FILTR POWIETRZA K&N do mk3+olejki regenerujące(200PLN)

Awatar użytkownika
szyki
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: szyki » czw sie 25, 2005 12:33

a propos zbędnych odgłosów, to
polecam skręcanie deski rozdzielczej i innych tego typu elementów położywszy na niej najpierw warstwę sisikonu.
znacząco eliminuje trzaski plastików.

Awatar użytkownika
briano
Kozak
Kozak
Kontakt:

Re: [mk3] Stukanie w boczkach - problem rozwiązany

Post autor: briano » czw sie 25, 2005 13:15

U mnie rygle też stukają ale stuka i coś jeszcze :grin: I to wyrażnie słuchać takie nawet skrzypienie z tylnego lewego boczka już nie raz o tym pisałem , rozkręcałem lookałem i nie doszłe co to :crazy:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”