Mam mały a raczej głośny problem.
Dzisiaj założyłem kompletny wydech od MK2 GTI na rurach o średnicy 54mm. Ostatni tłumik jest na podwójnych końcówkach. Jest to zamiennik ale do rzeczy.
Jest on trochę głośny bo miałem wcześniej oryginalny wydech ze sportowym tłumikiem końcowym i o dziwo był cichszy. Średnica rur jaka była wcześniej zastosowana to 45-46mm.
Wydech ma dopiero jeden dzień więc może nie jest przepalony ale mogę się mylić.
No i pytanie czemu jest aż o tyle głośniej skoro jest to typowy wydech GTI. Słuchałem jak chodzi GTI i nie jest takie głośne.
I drugie pytanie czy w silniku RP rok prod 91 jest wymagany na przeglądzie katalizator bo go wyciąłem i wstawiłem strumienice?
[MK2] Układ wydechowy GTI w GT...problem.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
glosny moze byc np od tego strumienia co go wstawiles
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
Re: [MK2] Układ wydechowy GTI w GT...problem.
bez kitu!kolega z gory ma racje .strumienica robi swoje.TheGwiazdor pisze:Mam mały a raczej głośny problem.
Dzisiaj założyłem kompletny wydech od MK2 GTI na rurach o średnicy 54mm. Ostatni tłumik jest na podwójnych końcówkach. Jest to zamiennik ale do rzeczy.
Jest on trochę głośny bo miałem wcześniej oryginalny wydech ze sportowym tłumikiem końcowym i o dziwo był cichszy. Średnica rur jaka była wcześniej zastosowana to 45-46mm.
Wydech ma dopiero jeden dzień więc może nie jest przepalony ale mogę się mylić.
No i pytanie czemu jest aż o tyle głośniej skoro jest to typowy wydech GTI. Słuchałem jak chodzi GTI i nie jest takie głośne.
I drugie pytanie czy w silniku RP rok prod 91 jest wymagany na przeglądzie katalizator bo go wyciąłem i wstawiłem strumienice?

passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r