I wszystko siadło

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

schocker

I wszystko siadło

Post autor: schocker » śr sie 24, 2005 15:19

Posiadam golfa GTI 92r tylko że ostatnio zgasł i już nie udało się go uruchomić. Wiem tylko że znie ma iskry. Jerżeli ktoś wie co mogło polecieć to byłbym wdzięczny za podpowiedz

Awatar użytkownika
tomek26106
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tomek26106 » śr sie 24, 2005 15:30

modół zapłonowy, cewka zapłonowa, aparat zapłonowy , czujnik halla, chyba bez elektro magika się nie obędzie.Tej metody nie jestem pewien ale mozesz spróbować odpiąsc przewód który idzie od cewki do aparatu i do tego przewodu włozyc swiece i spróbować odpalać, swieca powinna dawać iskre jak nie daje to moze być cewka ale nie napewno ta metoda w MK2 działa w MK3 juz nie,ale sprawdzić mozesz, jak sie spradza czujnik Halla było juz na forum, jak chcesz to to znajde bo szukaczka nie działa.

Awatar użytkownika
briano
Kozak
Kozak
Kontakt:

Re: I wszystko siadło

Post autor: briano » śr sie 24, 2005 18:41

schocker pisze:Posiadam golfa GTI 92r tylko że ostatnio zgasł i już nie udało się go uruchomić. Wiem tylko że znie ma iskry. Jerżeli ktoś wie co mogło polecieć to byłbym wdzięczny za podpowiedz
Podejżewam że bez elektryka się nie obejdzie oprócz tego co kolega wcześniej napisał moze być też walnięty czujnik wału, kostka pod stacyjką i inne rzeczy :hmm: Ale żeby stwoerdzić co to na bank to trzeba być na moiejscu i lookać po koleji :hmm:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”