Kokpit MK3 demontaż

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
matirati666
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Kokpit MK3 demontaż

Post autor: matirati666 » pn sty 12, 2009 21:55

Witam

Planuje zalozyc sobie w moim MK3 centralke i chcialbym pociagnac wiazke kabli z komory silnika od centralki do kabiny. Jak najprosciej sciagnac kokpit? Mam poduchy powietrzne w autku i nie chcialbym wyzwolic przypadkiem wielkiego bum w twarz :) Wiec jak ktos wie moze jak rozebrac to cudo zeby dostac sie jak najblizej podszybia i blachy oddzielajacej silnik od srodka tak zeby puscic wiazke to prosze o rade. Dziex

Życie się kręci powyżej 4 tysięcy ... :D

Awatar użytkownika
wolfzan
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: wolfzan » pn sty 12, 2009 22:00

matirati666 pisze: Mam poduchy powietrzne w autku i nie chcialbym wyzwolic przypadkiem wielkiego bum w twarz
Odłącz akumulator.
Ostatnio zmieniony pn sty 12, 2009 22:00 przez wolfzan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » pn sty 12, 2009 22:02

ja u siebie znalazłem otwór zaraz nad pompą hamulcową (patrząc od strony silnika), włożyłem tam kable (plus i minus do radia), wyjąłem zegary włożyłem tam rękę i wyciągnąłem prewody do środka, nie trzeba zdejmować całego kokpitu. Demontaż zegarów jest gdzieś na forum w dziale FAQ.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kri$
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Kri$ » pn sty 12, 2009 22:24

W moim starym mk3 1z o tutaj jest miejsce, gdzie mozna przelozyc kable z komory silnika do wnetrza - wystarczy palcami namacac potem i bez problemu sie da to przeciagnac :)

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”